Un bărbat a fost condamnat pentru ”stealthing”: Echivalează cu infracțiunea de viol
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la EKATERINA  BOLOVTSOVA: Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA: Pexels
Un tânăr de 28 de ani, din Rotterdam, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata a sumei de 1000 de euro despăgubiri victimei.

Un bărbat a fost condamnat pentru că și-a îndepărtat în secret prezervativul, în timpul actului sexual și fără acordul partenerei sale, forțând-o astfel să întrețină relații sexuale neprotejate cu el. 

Instanța de la Rotterdam a declarat că bărbatul a restricționat ”libertatea personală” a victimei și a abuzat de încrederea acordată de victimă, punând-o în pericol de a avea o sarcină nedorită și de infecții cu transmitere sexuală.

Judecătorii au adăugat că ar fi necesară o interpretare mai largă a legii pentru a include actul sexual fără prezervativ în legile privind violul, potrivit Europa Today.

Nu este primul caz de acest gen. Într-un al doilea caz, asemănător, un tânăr de 26 de ani a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o femeie fără să poarte prezervativ, dar s-a justificat că a uitat să îl aplice în ”căldura momentului”. Procurorul spusese că inculpatul a acționat în mod deliberat, dar instanța l-a găsit nevinovat.

”Stealthing”

Așa-numita ”stealthing” este tocmai practica de a îndepărta sau deteriora în mod deliberat prezervativul în timpul actului sexual, fără știrea partenerului. Această practică nu este de obicei reglementată de legislația națională, dar există o dezbatere în curs de desfășurare pe această temă în mai multe țări. 

Nu există o lege specifică, dar, în urma mai multor hotărâri, stealthing-ul este acum tratat ca viol.

În Germania, anul trecut, o femeie a fost condamnată pentru aceasta practică, după ce ea a perforat de mai multe ori, în secret, prezervativul partenerului ei pentru a avea un copil cu el, deși el nu își dorea să aibă copii. Când partenerul ei a observat acest lucru, a denunțat-o pe ea, iar femeia în vârstă de 39 de ani a fost condamnată la 6 uni de închisoare.

Experții spun că, deși termenul stealthing nu este cunoscut pe scară largă, experiența este relativ comună, sondajele indicând rate de incidență variind între 8 - 43% la femei și 5 - 19% la bărbați, potrivit unui studiu recent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel