Un bărbat a aruncat "pietre" în liderul dreptei britanice Nigel Farage
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Nigel Farage, liderul Partidului Reformator de dreapta din Marea Britanie, a fost lovit cu mai multe obiecte, asemănătoare cu niște 'pietre', în nordul Angliei în timpul campaniei.

Nigel Farage, liderul Partidului Reformator de dreapta din Marea Britanie, s-a confruntat cu a doua tentativă de agresiune de când a început campania electorală pentru alegerile de luna viitoare, când un bărbat a aruncat cu obiecte spre el marți, în timpul unui tur cu autobuzul descoperit.

Farage călătorea prin Barnsley, în nordul Angliei, salutând mulțimea din autobuz, când un bărbat a aruncat în el ceea ce păreau a fi bucăți mari de piatră spartă. Acest lucru s-a văzut pe imaginile de pe rețelele de socializare. Obiectele sau "pietrele" nu l-au nimerit, iar politicianul părea nevătămat.

Poliția a declarat că a arestat un bărbat de 28 de ani, suspectat de infracțiuni de tulburare a ordinii publice. Se crede că acesta ar fi aruncat obiecte de pe un șantier de construcții.

Farage este cunoscut mai ales pentru rolul principal pe care l-a jucat în încurajarea oamenilor să voteze pentru Brexit în 2016

În calitate de figură a euroscepticismului și a sentimentului anti-imigranți, Farage a fost o personalitate care a divizat Marea Britanie timp de zeci de ani, fiind cunoscut mai ales pentru rolul principal pe care l-a jucat în încurajarea oamenilor să voteze pentru Brexit în 2016. El candidează la alegerile din 4 iulie din Marea Britanie.

"Nu mă voi lăsa intimidat de o gloată violentă de stânga care ne urăște țara", a declarat el pe X.

Săptămâna trecută, o femeie în vârstă de 25 de ani a fost acuzată de agresiune pentru că i-a aruncat o băutură în față de la mică distanță, în timp ce ieșea dintr-un pub.

Farage a devenit săptămâna trecută noul lider al Reform, punând presiune asupra Partidului Conservator, aflat la putere, care se află în urma Partidului Laburist, principala formațiune de opoziție, în sondaje.

El a fost mult timp "un ghimpe în coasta conservatorilor", susținând că aceștia trebuie să facă mai mult pentru a reduce imigrația.

În 2019, el a fost stropit cu un milkshake în timp ce făcea campanie pentru Partidul Brexit, predecesorul Reform.

În trecut, a făcut comentarii pe care adversarii săi le-au acuzat ca fiind rasiste. În timpul campaniei pentru Brexit, Farage a apărut în fața unui afiș care arăta cozi de migranți sub sloganul "Breaking Point", în timp ce luna trecută a declarat că musulmanii nu împărtășesc valorile britanice.

De asemenea, a provocat în mod regulat furia multor politicieni din Parlamentul European în timpul celor două decenii în care a fost deputat în această instituție, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel