Un bărbat a aruncat "pietre" în liderul dreptei britanice Nigel Farage
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Nigel Farage, liderul Partidului Reformator de dreapta din Marea Britanie, a fost lovit cu mai multe obiecte, asemănătoare cu niște 'pietre', în nordul Angliei în timpul campaniei.

Nigel Farage, liderul Partidului Reformator de dreapta din Marea Britanie, s-a confruntat cu a doua tentativă de agresiune de când a început campania electorală pentru alegerile de luna viitoare, când un bărbat a aruncat cu obiecte spre el marți, în timpul unui tur cu autobuzul descoperit.

Farage călătorea prin Barnsley, în nordul Angliei, salutând mulțimea din autobuz, când un bărbat a aruncat în el ceea ce păreau a fi bucăți mari de piatră spartă. Acest lucru s-a văzut pe imaginile de pe rețelele de socializare. Obiectele sau "pietrele" nu l-au nimerit, iar politicianul părea nevătămat.

Poliția a declarat că a arestat un bărbat de 28 de ani, suspectat de infracțiuni de tulburare a ordinii publice. Se crede că acesta ar fi aruncat obiecte de pe un șantier de construcții.

Farage este cunoscut mai ales pentru rolul principal pe care l-a jucat în încurajarea oamenilor să voteze pentru Brexit în 2016

În calitate de figură a euroscepticismului și a sentimentului anti-imigranți, Farage a fost o personalitate care a divizat Marea Britanie timp de zeci de ani, fiind cunoscut mai ales pentru rolul principal pe care l-a jucat în încurajarea oamenilor să voteze pentru Brexit în 2016. El candidează la alegerile din 4 iulie din Marea Britanie.

"Nu mă voi lăsa intimidat de o gloată violentă de stânga care ne urăște țara", a declarat el pe X.

Săptămâna trecută, o femeie în vârstă de 25 de ani a fost acuzată de agresiune pentru că i-a aruncat o băutură în față de la mică distanță, în timp ce ieșea dintr-un pub.

Farage a devenit săptămâna trecută noul lider al Reform, punând presiune asupra Partidului Conservator, aflat la putere, care se află în urma Partidului Laburist, principala formațiune de opoziție, în sondaje.

El a fost mult timp "un ghimpe în coasta conservatorilor", susținând că aceștia trebuie să facă mai mult pentru a reduce imigrația.

În 2019, el a fost stropit cu un milkshake în timp ce făcea campanie pentru Partidul Brexit, predecesorul Reform.

În trecut, a făcut comentarii pe care adversarii săi le-au acuzat ca fiind rasiste. În timpul campaniei pentru Brexit, Farage a apărut în fața unui afiș care arăta cozi de migranți sub sloganul "Breaking Point", în timp ce luna trecută a declarat că musulmanii nu împărtășesc valorile britanice.

De asemenea, a provocat în mod regulat furia multor politicieni din Parlamentul European în timpul celor două decenii în care a fost deputat în această instituție, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel