Urmărește emisiunea live
Un avion rusesc întâlnește un distrugător american în Marea Neagră - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pentagonul a publicat, luni, într-un gest mai puţin obişnuit, o înregistrare video în care se poate vedea cum un bombardier rus de tip Su-24 trece în zbor prin dreapta distrugătorului USS Ross, în Marea Neagră. Americanii și-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care presa rusă a scris despre acest eveniment.

USS Ross se afla la 25 de mile depărtare de coastele Crimeei, în apele internaţionale, în momentul în care de el s-a apropiat avionul tip Su-24. Aeronava rusească nu era înarmată, potrivit unui oficial american din domeniul Apărării, iar cazul este considerat unul "de rutină".

Unele publicaţii din Rusia au scris că avionul care s-a apropiat de distrugătorul american l-a obligat să părăsească apele teritoriale ruseşti din largul Crimeei. Însă Marina Statelor Unite susține că USS Ross nu şi-a schimbat cursul, aşa cum a scris presa, ci şi-a continuat misiunea, în apele internaţionale.

Vezi și: Moscova, alianță cu China împotriva SUA

În înregistrare, făcută publică de către Forţele navale americane în Europa, apare un avion rusesc care zboară la aproximativ 500 de metri de distrugător, la relativ 180 de metri altitudine.

Marina a precizat că a făcut publică înregistrarea pentru a contrazice relatările din presa rusă.

Incidentul a avut loc după ce secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a avertizat în legătură cu pericolul unei ofensive, în această vară, din partea separatiştilor proruşi care au ocupat Peninsula ucraineană Crimeea.

"Monitorizăm activităţile ruseşti, activităţile separatiştilor. Există o posibilitate şi un pericol grav", potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel