Un avion privat s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei. NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza ce se întâmplă - Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un avion privat s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei. NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza ce se întâmplă
Un avion privat s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei. NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza ce se întâmplă
Un avion privat Cessna 551 s-a prăbuşit duminică în dreptul coastelor Letoniei, a anunţat serviciul de salvare al Suediei, după ce un avion NATO a fost ridicat de la sol pentru a urmări zborul haotic al avionului. 

Aparatul de zbor, înregistrat în Austria, a decolat duminică din Jerez, în sudul Spaniei, fără a stabili un curs şi o destinaţie, conform website-ului FlightRadar24, care monitorizează zborul avioanelor.

A întors de două ori, la Paris şi Koln, după care s-a îndreptat direct spre Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. În jurul orei 17:00 GMT avionul a fost depistat de FlightRadar că pierde viteză şi altitudine, iar apoi a dispărut de pe radare.

"Am înţeles că avionul s-a prăbuşit în ocean, la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului suedez de salvare.

Avioane militare germane şi daneze au fost ridicate de la sol pentru a inspecta avionul Cessna, care a trecut prin spaţiul aerian al Germaniei şi Danemarcei, dar nu au reuşit să contacteze pilotul avionului şi nu au văzut pe nimeni în carlinga acestuia, informează autorităţile suedeze.

Ziarul german Bild informează pe surse că la bordul aparatului se afla un bărbat, soţia acestuia şi cele două fiice ale lor. Un elicopter al forţelor aeriene din Lituania a fost trimis la locul prăbuşirii avionului, la solicitarea Letoniei, care a trimis la locul presupus al prăbuşirii o navă de salvare.

"Navele noastre se îndreaptă spre locul unde s-a prăbuşit avionul", a declarat Liva Veita, purtător de cuvânt al Marinei Militare Letone. Un feribot al liniei maritime Stena Line, care călătorea între Ventspils, în Letonia şi Norvik, în Suedia, a fost redirecţionat spre locul prăbuşirii avionului Cessna.

Anterior, un purtător de cuvânt al forţelor aeriene din Lituania a declarat că un avion de luptă NATO al misiunii Poliţia Aeriană Baltică a decolat din Estonia şi a urmărit avionul privat, dar nu a dat alte detalii. Compania listată în Austria ca proprietar al avionului Cessna 551, GG Rent, care este înregistrată în Koln, în Germania, nu a putut fi contactată pentru detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel