Data publicării:

Un avion peticit cu bandă adezivă a zburat de la Cagliari la Roma. Compania spune că a respectat „standardele de siguranță“ / video viral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Mauro Pili
Foto: Facebook Mauro Pili
Imaginile cu un avion peticit cu bandă adezivă s-au viralizat în mediul online.

Un videoclip cu un avion de pasageri peticit cu bandă adezivă a devenit viral în Italia joi, stârnind o dezbatere privind siguranța pe rețelele de socializare, conform wantedinrome.

Imaginile au fost distribuite pe Facebook de Mauro Pili, fostul președinte al regiunii Sardinia, după ce a zburat cu ITA Airways de la Cagliari la Roma.

„Ne tratează ca pe o colonie a lumii a treia” – a scris Pili – „Nu am întâlnit până acum un avion peticit cu bandă adezivă”, a adăugat el.

În videoclip se observă bandă adeziva argintie care acoperă o zonă din partea inferioară a avionului.

„În această dimineață, la ora 7.20, plecând spre Roma din Cagliari, nimeni nu a observat ceva din cauza faptului că îmbcarcarea s-a făcut prin tunel”, a scris Pili, susținând că abia la sosirea în Fiumicino pasagerii și-au dat seama că au călătorit cu un avion care a fost „peticit".

Videoclipul a stârnit sute de comentarii din partea utilizatorilor. Unii au fost îngroziți, în timp ce alții care au spus că practica a fost folosită pe scară largă pentru reparații temporare și este „super, super puternică” și sigură.

„Atât de sigur că se desprinde”, a răspuns Pili, arătând în videoclipul său că banda adezivă respectivă era vizibil desprinsă.

Un alt comentator a subliniat că se așteaptă la „siguranță maximă” atunci când plătește pentru un zbor, declarând: „Sunt sigur că 99% dintre pasagerii care pleacă, dacă ar fi văzut „peticul” nu s-ar fi urcat în acel avion”.

Ce spune compania ITA Airways

Răspunzând la controversă, ITA Airways a declarat că „operează întotdeauna cu respectarea standardelor de siguranță dictate de autoritățile competente și cu respect total față de pasagerii și personalul de bord”.

Compania aeriană a spus că reparațiile sunt necesare pentru a „aborda temporar” daunele găsite pe un panou.

„Această acțiune a fost realizată cu respectarea manualelor aprobate de producător care în aceste cazuri prevede utilizarea unei bande de mare viteză metalice specifice pentru uz aeronautic”, a mai spus ITA Airways.

„În cazul specific al zborului AZ1588, care operează pe ruta Cagliari-Roma Fiumicino” – a precizat compania – „aeronava a fost pe deplin funcțională și a decolat din Cagliari la ora 7.21, aterizând în Fiumicino la ora 8.14, cu nouă minute înainte de ora programată, fără a avea probleme tehnice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel