Un avion militar rusesc, suspectat că a încălcat spațiul aerian al Finlandei, membru NATO. Ministru finlandez: "A fost declanșată o anchetă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Marek Studzinski)
Sursă foto: Unsplash (Marek Studzinski)
Autoritățile de la Helsinki desfășoară o anchetă cu privire la un incident grav, cu implicații în ceea ce privește securitatea Alianței Nord-Atlantice.

Ministerul finlandez al Apărării a raportat că un avion militar rus este suspectat că a încălcat spațiul aerian al Finlandei, o țară membră NATO, în regiunea Golfului Finic, în dimineața de luni.

Această situație survine într-un moment în care legăturile dintre Finlanda și Rusia au devenit extrem de tensionate după ce această națiune nordică s-a alăturat NATO anul trecut.

"Tratăm cu toată seriozitatea această suspiciune de încălcare teritorială. A fost declanșata o anchetă", a afirmat Antti Hakkanen,ministrul finlandez al Apărării.

Ultimul incident de frontieră între Rusia și Finlanda a avut loc la finele lunii mai

Paza de coastă a Finlandei va iniția o investigație și va furniza informații publicului.

Ultimul incident de frontieră între Rusia și Finlanda a avut loc la finele lunii mai. În acea perioadă, Finlanda și Lituania au solicitat explicații de la Moscova cu privire la intenția sa de a modifica unilateral granița maritimă cu cele două țări, după ce Ministerul rus al Apărării a prezentat public un proiect de rezoluție în acest sens.

Conform declarației Ministerului finlandez al Apărării, ultima încălcare a spațiului aerian de către Rusia a avut loc în august 2022. Similar situației actuale, două avioane de vânătoare ruse au pătruns, la acea dată, în zona Golfului Finic.

În decembrie 2023, Finlanda a închis frontiera sa terestră cu Rusia, acuzând guvernul de la Moscova că facilitează intrarea de migranți ilegali în țara nordică în scopul destabilizării, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel