Un avion de linie s-a prăbușit în Africa - Update: Cel puţin 19 morţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Precision Air, foto: Wikipedia
Precision Air, foto: Wikipedia
Bilanţul accidentului de avion care s-a produs duminică în Tanzania a urcat la cel puţin 19 morţi, a anunţat premierul Kassim Majaliwa, potrivit AFP şi Reuters.

Update 2

Bilanţul accidentului de avion care s-a produs duminică în Tanzania a urcat la cel puţin 19 morţi, a anunţat premierul Kassim Majaliwa, potrivit AFP şi Reuters.

'Toţi locuitorii din Tanzania sunt în doliu după cele 19 persoane care şi-au pierdut viaţa' în accident, a declarat prim-ministrul presei şi mulţimii adunate la aeroportul din Bukoba, oraşul unde se pregătea să aterizeze avionul care s-a prăbuşit în Lacul Victoria. Un prim bilanţ vorbea de cel puţin trei morţi.

Avionul, un ATR 42-500 al companiei private locale Precision Air, decolase din Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei, şi avea 43 de persoane la bord, conform autorităţilor. Conform serviciilor de urgenţă, aterizarea aeronavei a fost împiedicată de ploile puternice şi de o ceaţă groasă. Precision Air este specializată în zboruri turistice în interiorul acestei ţări din estul Africii, având destinaţii populare precum Muntele Kilimanjaro şi rezervaţia naturală Serengeti. Victoria este cel mai mare lac din Africa.

Update 1

Cel puţin trei persoane au murit după ce un avion s-a prăbuşit duminică în Lacul Victoria din Tanzania, în momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, oraş-port din nord-vestul ţării, au transmis serviciile de salvare şi pompierii, potrivit AFP.

'Există trei morţi. Operaţiunele de salvare continuă', au precizat aceste servicii într-un comunicat publicat după prăbuşirea aparatului de zbor de tip ATR 42-500 al companiei private locale Precision Air care a decolat din Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei. Avionul avea 43 de persoane la bord. Conform serviciilor de urgenţă, aterizarea aeronavei a fost împiedicată de ploile puternice şi de o ceaţă groasă, precizează şi DPA. Precision Air este specializată în zboruri turistice în interiorul acestei ţări din estul Africii, având destinaţii populare precum Muntele Kilimanjaro şi rezervaţia naturală Serengeti. Victoria este cel mai mare lac din Africa.

Știrea inițială

Un avion operat de compania privată tanzaniană Precision Air s-a prăbuşit în Lacul Victoria din Tanzania în momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, oraş-port din nord-vestul ţării, situat pe malul vestic al lacului Victoria, a informat duminică Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), transmite Agerpres, care citează Reuters.

Poliţia tanzaniană a confirmat accidentul, relatează AFP.

"A avut loc un accident cu un avion (al companiei aeriene) Precision Air care (...) s-a prăbuşit în apă la circa 100 de metri de aeroport", a declarat comandantul poliţiei regionale William Mwampaghale ziariştilor, pe aeroportul Bukoba.

Nicio informaţie nu era imediat disponibilă cu privire la numărul pasagerilor aflaţi la bordul avionului, dar mass-media locale au relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri.

TBC a relatat că 15 persoane au fost salvate până în prezent, dar nu se ştie câţi pasageri se aflau la bordul aeronavei sau dacă sunt morţi.

Imagini şi înregistrări video de la locul accidentului, care au circulat pe social media, arată avionul aproape scufundat, doar coada aeronavei, colorată în verde şi maro, fiind vizibilă deasupra apei.

Avionul a decolat din capitala Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei, şi "a căzut în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploii torenţiale", a relatat TBC.

Victoria este cel mai mare lac din Africa.

Nave de salvare au fost trimise la locul incidentului şi salvatorii continuă să scoată alţi pasageri blocaţi în avion, a adăugat TBC.

Preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a făcut apel la calm pe măsură ce operaţiunile de salvare continuau.

"Am aflat cu tristeţe vestea accidentului în care a fost implicat un avion al companiei Precision Air. Să ne păstrăm calmul în acest moment în care salvatorii îşi continuă misiunea de salvare şi să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute", a scris el pe Twitter.

Precision Air, care este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania, a publicat o scurtă declaraţie, confirmând accidentul.

"Echipa de salvare a fost trimisă în zonă şi mai multe informaţii vor fi publicate în două ore", a anunţat compania.

Accidentul are loc la cinci ani după moartea a 11 persoane, după ce un avion care aparţinea unei societăţi de safari s-a prăbuşit în nordul Tanzaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel