Un avion Boeing 737-300 a ieșit de pe pistă la decolare în Senegal. UPDATE: Aeronava a aparținut TAROM. Pilotul rănit este român
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un avion Boeing 737-300 a ieșit de pe pistă în timpul procedurilor de decolare.

UPDATE: Pilotul Cezar Osiceanu ne-a oferit mai multe informații despre ieșirea de pe pistă a avionului în timpul procedurilor de decolare. 

TAROM a vândut avionul implicat pentru suma de circa 1.200.000 de dolari unei societăți arabe, deși directorul general Radu-Cătălin Prunariu ceruse anterior aproximativ 6.200.000 de dolari. Avionul a fost înmatriculat în România cu YR-BGD.

Pilotul rănit este Cristian Budiaci, fiul pilotului militar, general de aviație, Mircea Budiaci, care s-a catapultat dintr-un MIG 21. Cristian Budiaci, pilot la fosta companie BlueAir, s-a rănit după ce frânghia din dotarea cockpit-ului s-a rupt atunci când acesta ieșea pe geam. Se pare că a suferit o fractură la un picior și a fost necesară intervenția chirurgicală.

Știrea inițială: Un avion Boeing 737-300 s-a prăbușit în timpul decolării în Senegal, provocând rănirea a 11 persoane, dintre care patru grav.

Zborul HC 301 al companiei Air Senegal cu destinația Bamako, capitala Mali, a ieșit de pe pistă în primele ore ale zilei de joi, a anunțat aeroportul Blaise Diagne din Dakar, într-un comunicat.

Un pilot a fost rănit, dar majoritatea celor 78 de pasageri aflați la bord nu au fost răniți în incident.

Citește și: Un avion cargo Boeing a aterizat la Istanbul fără roțile din față (VIDEO)

Operațiunile au fost întrerupte de atunci pe aeroport.

Serviciile de urgență de pe aeroport au fost mobilizate pentru a evacua pasagerii, se arată în comunicatul aeroportului.

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina cauzele incidentului.Boeing nu a comentat incidentul și nici Transair, compania privată de la care Air Senegal a închiriat avionul.

Criză în materie de siguranță

Deși nu se știe încă ce a cauzat accidentul, acesta survine în contextul în care producătorul se confruntă cu o criză tot mai gravă în materie de siguranță.

O ușă nefolosită a căzut dintr-un Boeing 737 Max al companiei Alaska Airlines în ianuarie, la scurt timp după decolarea din SUA.

Compania se confruntă cu o anchetă penală în legătură cu acel incident.

Vezi și: Compania Boeing, vizată de încă o anchetă. Teste posibil falsificate

Accidentul din Senegal vine în contextul în care un fost inspector de calitate de la cel mai mare furnizor al Boeing a declarat pentru BBC că, în mod regulat, caroseriile avioanelor plecau din fabrică cu defecte grave.

Compania unde a lucrat fostul inspector, Spirit AeroSystems, a declarat că „nu este deloc de acord” cu aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel