Un autoturism rar a fost găsit într-un container, în Portul Constanța. În acte era trecut cu valoarea de 10.000 de euro / Galerie foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
O mașină de colecție comandată din Emiratele Arabe Unite, ca a lui Leonardo di Caprio, a fost găsită într-un container, în Portul Constanța. Modelul, ediție limitată, a fost înregistrat în acte la o valoare de 10.000 de euro, lucru care a ridicat suspiciuni.

Un cetățean român a încercat să introducă în țară, prin Portul Constanța, un autoturism de lux înregistrat în acte la valoarea de 10.000 de euro, existând suspiciuni că este subevaluat. Autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

Autoturismul a sosit din Emiratele Arabe Unite și a fost cumpărat de o persoană din Constanța. Este vorba despre un autoturism electric Fisker Karma Ecosport, model 2013. Leonardo di Caprio deține o astfel de mașină de colecție. 

Comunicatul Poliției de Frontieră 

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă in ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat.

În data de 09.12.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român. Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.", a informat Poliția de Frontieră, vineri, 10 decembrie. 

Tot în Portul Constanța au fost depistate piese auto susceptibile a fi contrafăcute, cu valoare estimată de peste 1,2 milioane lei

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 25.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 09.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București,

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau baxuri ce conţineau 25.527 de piese auto (filtre, senzori etc.) și 6 încărcătoare pentru mașini elctrice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.  

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1,27 milioane lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării  şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. ", arată un alt comunicat al Poliției de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel