Un autoproclamat lider spiritual, acuzat de viol și că nu lasă copiii să meargă la școală
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Un bărbat de 59 de ani, autoproclamat lider spiritual al unei comunităţi din județul Hunedoara, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol, șantaj și împiedicarea accesului copiilor la educație.


Potrivit IPJ Hunedoara, joi, Poliția municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariția în spațiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracțiuni contra libertății persoanei și infracțiunii contra integrității sexuale, ce ar fi fost săvârșite în cadrul unei comunități dintr-o comună din apropierea orașului.


În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale”.

Bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol. Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu al minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului roman.


Polițiștii, jandarmii și luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale au făcut 14 percheziții, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.


Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în prezența reprezentanţilor DGASPC Hunedoara, care au evaluat situația celor 23 minori prezenți, la fața locului fiind prezente și două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunități se aflau și femei însărcinate.


Poliţiştii l-au reținut pe bărbat pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.


Judecătoria Brad a dispus joi măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Citește și...

Polițiștii l-au prins pe bărbatul care și-ar fi omorât prietena cu bestialitate în județul Bihor

O tânără de 30 de ani care a plecat de acasă, din Cluj Napoca, în data de 21 mai 2022, nu a mai revenit la domiciliu. Polițiștii suspectează că femeia a fost ucisă de prietenul ei, după ce cadavrul acesteia a fost descoperit miercuri, în satul Corniţel din comuna Borod, Bihor. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel