Data publicării:

Un autobuz din Arad a lovit două mașini și un stâlp. De ce nu este clasificat drept accident rutier

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay, de naeim a
Foto: Pixabay, de naeim a

Un autobuz din Arad a lovit două mașini și un stâlp, două persoane fiind rănite.

Un autobuz a lovit două autoturisme şi un stâlp, marţi, pe o stradă din municipiul Arad, două persoane fiind rănite, transmite Agerpres. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Câmpurilor, în jurul orei 7:00, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

"Un bărbat de 52 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autobuz pe strada Câmpurilor, dinspre Arad spre Sânpaul, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma coliziunii, a fost acroşat un autoturism parcat în afara părţii carosabile, ulterior intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public", au transmis reprezentanţii IPJ Arad.

De ce nu este clasificat drept accident rutier



În ruma impactului au fost rănite două persoane - şoferul autobuzului şi o femeie de 47 de ani, pasageră în autobuz. Victimele au fost transportate la spital, pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale.

"Testarea conducătorilor auto a indicat ca niciunul nu consumase alcool. Întrucât cauza principală a producerii evenimentului ar fi o afecţiune medicală a şoferului autobuzului, acesta nu este clasificat ca accident rutier, conform prevederilor legale", precizează IPJ Arad.

Alte cazuri în care un impact nu este considerat accident rutier

Potrivit legislației din România, un impact nu este considerat un accident rutier în următoarele cazuri:

1. Dacă impactul s-a produs în timpul manevrelor de parcare sau de staționare și nu a cauzat vătămări corporale sau pagube materiale semnificative. În astfel de cazuri, proprietarii vehiculelor implicate trebuie să completeze un formular de constatare amiabilă a accidentului rutier.

2. Dacă impactul s-a produs între două biciclete sau între o bicicletă și un obiect fix sau mobil, și nu a cauzat vătămări corporale sau pagube materiale semnificative.

3. Dacă impactul s-a produs între două vehicule și nu a cauzat vătămări corporale sau pagube materiale semnificative, iar proprietarii vehiculelor implicate au decis să nu completeze un formular de constatare amiabilă a accidentului rutier.

Este important să rețineți că, în toate aceste cazuri, dacă există vătămări corporale sau pagube materiale semnificative, impactul trebuie raportat autorităților și completat un raport de accident rutier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel