Data publicării:
Un atac cibernetic a pus pe jar guvernele din SUA, Marea Britanie, Franta si Canada. Ce date s-au furat
Un atac cibernetic fara precedent a avut loc la unul dintre cei mai mare producatori de jucarii de copii din lume. Serverle VTech Holdings Ltd au fost sparte de hackeri, care au avut astfel acces la datele a 6,4 milioane de copii. A fost cel mai mare atac de acest gen.
Oficialii companiei cu sediul in Hong Kong au declarat ca hackerii au avut acces la datele a peste 6,4 milioane de minori. Este cel mai mare atac de acest gen in care sunt implicate persoane sub 18 ani. Atacul a fost dat la aplicatia Learning Lodge si la sisemtul Kd Connect. Profilul fiecarui copil cuprinde numele, genul si data nasterii.
Compania de jucarii de copii anuntase initial ca atacul a afectat 4,9 milioane de adulti. Insa apoi a revenit la o zi distanta si a declarat ca si conturile a 6,4 milioane de copii au fost atacate. Profilul adultilor include numele, adresa de e-mail, adresa de IP, parole si intrebari pentru recuperarea parolelor.
"Aceasta scurgere de informaţii este cosmarul unui parinte, cosmar de dimensiuni gigantice. Este nevoie de o abordare diferita in privinta securitatii din partea tuturor organizatiilor", a declarat Seth Chromick, un expert în ameninţări ale securităţii online de la compania vArmour, citat de Mediafax.
[citeste si]
Persoana care a revendicat atacul a declarat ca nu se poate face nimic cu datele la care a avut acces, dar expertii in domeniu sunt de parere ca aceasta baza de date poate valora milioane de dolari. Cel mai mult au avut de suferit, in ordine, clientii din Statele Unite ale Americii, Franta, Marea Britanie, Canada, Spania, Belgia si Olanda.
Expertii sunt de parere ca acest atac a fost un semnal de alarma si companiile producatoare de jucarii de copii ar trebui verificate de guvernele tarilor in care isi desfasoara activitatea, pentru a intari sistemul de protectie a bazelor de date: "Dezvaluirea amplorii atacului este ingrijorătoare", a declarat Jaclyn Falkowski, un purtător de cuvânt al Parchetului general din Conneticut. In prezent se efectueaza cercetari in Connectut, Illinois si Hong Kong, pentru a se stabili modul in care s-a reusit sa se sparga asemenea baze de date.
Justin Harvey, expert in securitate la Fidelis Cybersecurity, sustine ca datele unei persoane se vand pe piata neagra cu preturi cuprinse intre unul si patru dolari. Mai departe, datele sunt folosite pentru alte infractiuni, precum clonare de carduri sau furturi de identitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News