Un asteroid de trei metri diametru, descoperit în apropierea Terrei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Asteroid
Asteroid

Un asteroid cu diametrul de aproximativ 3 metri era aşteptat, miercuri dimineaţa, de către astronomii de la observatorul american Mount Lemmon să treacă pe lângă Pământ, relatează RIA Novosti, citându-l pe Leonid Elenin de la Institutul de matematică aplicată din Moscova Keldâş.

Asteroidul, desemnat 2010 WA, a fost detectat marţi seara, conform bazei de date a corpurilor mici din Sistemul Solar a NASA. Un corp ceresc zbura în jurul 22h30 (ora României) cu o viteză de 12 km pe secundă la numai 265.000 km de Lună. În jurul orei 05:45, acesta trebuia să se afle la 38,13 mii de km de Pământ, ceea ce este cu numai 2.000 km deasupra sateliţilor geostaţionari.

Potrivit noilor date, asteroidul urma să treacă la 33.000 km de Pământ, chiar mai aproape de orbitele geostaţionare. „Cu toate acestea, punctul de convergenţă va fi de aproximativ 45 de grade latitudine nordică - departe de zona sateliţilor geostaţionari care planează în regiunea Ecuatorului“, a specificat Elenin.

Acesta susţine că asteroidul cu diametrul de trei metri aparţine familiei Apollo - un grup de asteroizi care traversează orbita Pământului. Chiar dacă intră în atmosfera Terrei, el nu va genera nicio ameninţare, deoarece asteroizii de această dimensiune se distrug complet în atmosferă.

Vizita asteroidului precede o „invazie a oaspeţilor spaţiali“ - în noaptea spre 18 noiembrie va atinge punctul culminant ploaia de stele din această toamnă - fluxul de meteoriţi Leonid.

Această ploaie de stele poate fi văzută pe cer la mijlocul lunii noiembrie a fiecărui an, când Pământul trece printr-un flux de particule de praf ce se deplasează de-a lungul orbitei cometei Tempel-Tuttle. Numele "Leonid" are la origine faptul că punctul de pe cer din care se observă căderea meteoriţilor se află în constelaţia Leului. AGERPRES

Citeşte şi:

NASA a descoperit o gaură neagră în vârstă de 30 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel