Un asteroid ar putea adăposti condiții propice vieții
Oamenii de știință au descoperit elemente esențiale vieții pe Pământ pe un unsteroid din spațiu.
Prezenţa aminoacizilor, elemente de bază ale vieţii pe Pământ, a fost descoperită în eşantioane de materie prelevate de pe un asteroid de o sondă spaţială japoneză în 2019, conform unui studiu ştiinţific japonez publicat vineri, informează AFP și Agerpres.
Aceşti aminoacizi şi alte materii organice provenind de pe asteroidul Ryugu "ar putea oferi indicii despre originea vieţii pe Pământ", indică acest studiu realizat de cercetători conduşi de Universitatea din Okayama (vestul Japoniei).
"Descoperirea aminoacizilor capabili să formeze proteine este semnificativă, deoarece Ryugu nu a fost expus biosferei Pământului, spre deosebire de meteoriţi", potrivit acestui studiu.
Elementele esențiale vieții sunt aduse pe Pământ din spațiu
Prin urmare, "detectarea lor dovedeşte că cel puţin unele dintre aceste elemente de bază ale vieţii de pe Pământ s-ar fi putut forma în medii spaţiale", a adăugat aceeaşi sursă.
Cercetătorii au precizat că au identificat 23 de tipuri diferite de aminoacizi în 5,4 grame de eşantioane de rocă şi praf de culoare neagră colectate pe Ryugu de sonda japoneză Hayabusa-2, a cărei capsulă a revenit pe Pământ, la sfârşitul anului 2020 cu încărcătura preţioasă, după o misiune de şase ani.
Descoperit în 1999, asteroidul Ryugu ("Palatul dragonului" în japoneză) este situat la peste 300 de milioane de kilometri de planeta noastră şi are mai puţin de 900 de metri în diametru.
Oamenii de ştiinţă estimează că o parte din materia asteroidului a fost creată la aproximativ cinci milioane de ani după naşterea sistemului nostru solar şi nu a fost expusă la temperaturi de peste 100 de grade Celsius.
Potrivit unui alt studiu publicat joi în jurnalul ştiinţific american Science, materia preluată de pe Ryugu are "o compoziţie chimică care seamănă mai mult cu cea a fotosferei Soarelui" decât cu cea a meteoriţilor.
Eşantioanele de pe Ryugu "ne dau motive să credem că aminoacizii au fost aduşi pe Pământ din spaţiu", a confirmat Kensei Kobayashi, astrobiolog şi profesor emerit la Universitatea Naţională din Yokohama, intervievat de AFP.
Potrivit unei alte teorii, aminoacizii au fost creaţi în atmosfera timpurie a Pământului prin intermediul fulgerelor.
NASA se pregătește să studieze fenomenele neidentificate de pe cer
NASA alcătuiește o echipă care va studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunțat agenția spațială americană, conform CNN.
Echipa va aduna date despre "evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene
NASA a declarat că este interesată de fenomenele aeriene neidentificate (UAP) din punct de vedere al securității și siguranței. Nu există dovezi că UAP-urile sunt de origine extraterestră, a adăugat NASA. Studiul va începe în această toamnă și se așteaptă să dureze nouă luni.
Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, care este președinte al Fundației Simons din New York.
NASA a declarat că numărul limitat de observații ale UAP-urilor a făcut dificilă emiterea unor concluzii științifice despre natura acestor evenimente. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News