Un angajat al mall-ului din Sibiu, amendat după o alarmă falsă. Clienţii au fost evacuaţi
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Sibiu
Foto: ISU Sibiu
Un responsabil tehnic al mall-ului din Sibiu a fost amendat de autorități după ce o alarmă falsă a evacuat toți clienții. 

Un responsabil tehnic al mall-ului din municipiul Sibiu a fost amendat cu 500 de lei, după ce, sâmbătă, s-a declanşat alarma, iar clienţii centrului comercial au fost evacuaţi, constatându-se că, de fapt, sistemul de alarmare era defect, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul public, ISU Sibiu s-a autosesizat şi a efectuat o verificare preventivă la Promenada Mall Sibiu. La faţa locului, urmare a verificărilor efectuate de către echipajul ISU Sibiu, nu s-a confirmat existenţa vreunei substanţe care sa pună în pericol sănătatea cetăţenilor sau a unei surse de incendiu. De asemenea, la faţa locului a fost mobilizată o echipă de control din cadrul ISU Sibiu, pe linie de prevenire a situaţiilor de urgenţă, mai exact privind cerinţa esenţială de securitate la incendiu, care a constatat defecţiunea sistemului de alarmare şi a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei cadrului tehnic responsabil cu prevenirea incendiilor", se arată într-un comunicat de presă al ISU Sibiu remis, sâmbătă seara, Agerpres.

Mall-ul a fost evacuat după ce a pornit alarma

Singurul mall din municipiul Sibiu a fost evacuat de urgenţă sâmbătă, din cauza unei alarme false, a declarat, pentru Agerpres, directorul centrului comercial, Dorinel Udma.

"A fost o alarmă falsă, s-a declanşat un buton. Nu s-a întâmplat nimic", a explicat Dorinel Udma.

În 2019, mall-ul din Sibiu a fost evacuat de două ori. În decembrie, clienţii au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit la o maşină din parcarea subterană a centrului comercial. În noiembrie 2019, cinci persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce toţi clienţii şi angajaţii mall-ului au fost evacuaţi, din cauza unui miros puternic.

VEZI ȘI: Mall-ul din Sibiu, evacuat de urgenţă din cauza unei alarme false

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel