Un an de la condamnarea lui Dragnea. Când poate fi ELIBERAT condiționat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea, la acea vreme preşedintele PSD, a fost condamnat definitv la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Acesta a fost arestat şi încarcerat la penitenciarul Rahova în aceeaşi zi. 

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Decizia definitivă a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Încercările de eliberare, eşuate

De la încarcerarea sa, Dragnea a făcut nenumărate încercări de a ieși mai repede din detenție. Până acum însă, toate au eșuat. În decembrie 2019, judecătorii de la Curtea Supremă au respins definitiv o contestație în anulare depusă de Dragnea. Ulterior, în luna ianuarie a acestui an, instanța a respins, pe rând, recursul în casație și o altă contestație la executarea pedepsei, formulate de fostul lider social-democrat.

Iar, recent, pe 25 mai, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, din nou, o contestație la executarea pedepsei primite din dosarul angajărilor fictive. De această dată, Dragnea a fost audiat de judecători prin videoconferință, modalitate la care s-a recurs în contextul restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie b1.ro

„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu am prea înţeles mare lucru. Dânsul a susţinut, în esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat atunci Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Când poate fi eliberat condiţionat

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat abia după ce ispăşeşte două treimi din pedeapsă, adică doi ani şi patru luni, potrivit Codului Penal. Cu toate astea, fostul președinte al PSD ar putea câștiga zile de libertate în urma muncii desfășurate în spatele gratiilor, prin participarea la activități educaționale sau din cauza condițiilor grele din detenție. Totodată, Liviu Dragnea poate beneficia de un câștig de 20 de zile dacă scrie o carte în închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel