Un american condamnat la moarte pentru că şi-a ucis soţia a recunoscut că şi-a omorât şi cumnata
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un american condamnat la moarte pentru că şi-a ucis soţia în 2010, a recunoscut înainte de a fi executat că şi-a ucis şi cumnata. 

Davis Neal Cox a scris o notă destinată procurorului districtual, în care a indicat locul unde s-ar afla trupul Feliciei Cox, dispărută din iulie 2007, a anunțat marți biroul procurorului. Instituția statului Mississippi care îi reprezintă pe condamnații la moarte a înmânat biletul la biroul procurorului la două zile după ce Davis Cox a fost executat, scrie Digi24.

Cox a fost executat în noiembrie 

 

„Domnul Cox a avut remușcări adânci și a vrut să aducă alinare familiei ei”, a indicat instituţia.

Biroul procurorului a arătat că Davis Cox era de mult timp suspectat pentru dispariția cumnatei sale, Felicia Cox. Autoritățile statale au declanșat o operațiune de căutare, încercând să găsească rămășițele femeii dispărute.

„Sperăm că informațiile sunt precise și că o vom putea găsi, astfel încât familia ei să-i poată organiza o înmormântare cum se cuvine”, a declarat biroul procurorului.

La operațiunile de căutare vor participa și studenți de la Facultatea de Arheologie a Universității din Mississippi.

Un condamnat la moarte, infectat cu COVID-19. Execuţia a fost amânată 

Un tribunal din Singapore a oprit execuția unui traficant de droguri din Malaezia condamnat la moarte, din motive „de bun simț și umanitare”, după ce acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 cu o zi înainte de a fi spânzurat.

Judecătorul nu a dat o hotărâre într-un apel de ultim moment depus în numele lui Nagaenthran Dharmalingam, 33 de ani, și a spus că execuția este amânată până la o decizie ulterioară.

„Trebuie să ne folosim logica, bunul simț și umanitatea”, a declarat judecătorul Andrew Phang, referindu-se diagnosticul de COVID al deținutului.

Nagaenthran Dharmalingam a fost arestat în aprilie 2009 și este condamnat la moarte de mai bine de zece ani pentru trafic de droguri (42,72 de grame de heroină).

Cazul a atras atenția opiniei publice la nivel internațional  - premierul Malaeziei, experți ONU și miliardarul Richard Branson numărându-se printre cei care au făcut apel pentru comutarea pedepsei capitale în cazul lui Nagaenthran. Singapore, un oraș-stat bogat, are una dintre cele mai dure legi din lume împotriva traficului de droguri. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel