Data actualizării:
Data publicării:

Un alt tren a luat foc, în județul Prahova. Update: Călătorii s-au autoevacuat și au fost preluați de alt tren

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Vineri dimineață, un tren a luat foc în județul Prahova, iar călătorii au fost nevoiți să se autoevacueze.

Pompierii din județul Prahova au intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la locomotiva unui tren. Acesta circula pe ruta Ploiești București, iar incidentul s-a produs în halta Prahova, conform ObservatorulPH.

Potrivit ISU Prahova, la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere cu pulbere și un echipaj medical SMURD.

Din fericire, nu au existat victime, călătorii reușind să se autoevacueze. Martorii la eveniment au declarat pentru Observatorul Prahovean că incendiul s-a produs cu degajare mare de fum.

"Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. (...) Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112 şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Călătorii aflaţi în tren au fost preluaţi de trenul IR 1742. Este posibil să se înregistreze întârzieri şi în circulaţia altor trenuri ca urmare a intervenţiei echipei de pompieri la trenul IR 1628", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Reamintim că, la finalul lunii mai, la motorul unui tren de persoane care se afla în județul Argeș, între stațiile Pitești și Pârvu, s-a produs un incendiu.

„S-au asigurat măsuri specifice de prevenire şi stingere a incendiilor de către pompieri, la faţa locului fiind fumegație din zona compartimentului motor, unde au ars elemente combustibile. Nu au fost victime sau persoane care să necesite primul ajutor calificat, iar trenul a putut continua deplasarea către Gara Pârvu“, a transmis la acea vreme Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

De asemenea, tot în acea perioadă, aproximativ 200 de persoane au fost evacuate dintr-un tren cu ruta Tecuci - Iasi (R63111), în urma izbucnirii unui incendiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel