Un alt “mafiot” reevaluat: Verestoy n-a defrişat pădurile din Harghita
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
verestoy attila
verestoy attila

Un pedelist cu funcţie importantă în administraţia locală şi-a cerut ieri scuze senatorului Verestoy Attila pentru acuzaţii făcute în urmă cu...o lună de zile. Oricum, mai rapid decât Traian Băsescu, care a avut nevoie de cinci ani pentru a-l reevalua pe Gabriel Oprea, considerat în 2004 “şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”. Directorul Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea (PDL), a prezentat scuzele public, sub forma unui comunicat de presă.

El declarase că senatorul UDMR Verestoy Attila ar fi "vinovatul numărul unu" de despăduririle din Harghita. Acuzaţiile veneau în contextul discuţiilor despre pagubele produse de inundaţii. Verestoy era în acel moment bănuit de dizidenţă la poziţia oficială a UDMR, pedeliştii temându-se că senatorul va vota în favoarea unei eventuale moţiuni de cenzură, din cauza apropierii atât de unii lideri din Opoziţie, cât şi de Vasile Blaga. O ipoteză demnă de luat în calcul lega declaraţiile directorului de un avertisment la adresa lui Verestoy, cunoscută fiind disciplina din PDL şi faptul că declaraţiile se fac coordonat, de la centru. Marţi, Verestoy a reafirmat  sprijinul UDMR pentru guvernul Boc, într-o declaraţie oficială difuzată de UDMR inclusiv în spaţiul alocat partidelor politice de postul public de radio, România Actualităţi. Miercuri, Teodor Giurgea şi-a şi prezentat scuzele, pentru reevaluare având nevoie de fix 29 de zile.

" Regret, sincer, că prin aceste declaraţii am provocat un prejudiciu de imagine şi de credibilitate domnului Verestoy Attila, dar în acele momente am fost supus la o provocare, de unii reprezentanţi ai mass-media dornici de subiecte senzaţionale", susţine Giurgea, citat de Mediafax. Acesta adaugă că retractează public cele afirmate şi subliniază că nu deţine nicio probă în sensul celor declarate.

Iată declaraţia pedelistului, transmisă de Mediafax în urmă cu o lună:

"Vreau să atrag atenţia la bătaia de joc ce au făcut-o proprietarii de păduri, în frunte cu Verestoy Attila, la adresa a ceea ce înseamnă protecţia mediului şi protecţia împotriva viiturilor. Din cauza acestor despăduriri masive care s-au făcut, am avut probleme extraordinar de mari”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel