Data actualizării:
Data publicării:

Nou azil al groazei în Voluntari, cu oameni ținuți în sere. Patronul spune că nu știe „despre ce e vorba“ / galerie foto + video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
A fost descoperit un alt azil al groazei în Voluntari, cu paturi puse în sere.

Update:

Potrivit proprietarului, dar și aparținătorilor, în seră ar fi stat doar un muncitor care ar fi lucrat la centru. Aparținătorii se opun ca beneficiarii să fie luați din centru

Știrea inițială:

Potrivit Antena 3 CNN, în Voluntari a fost descoperit un alt azil al groazei, cu paturi plasate în sere. E vorba despre Centrul Sfântul Andrei din Voluntari, care funcționa ilegal, fără licență.

26 de persoane care se aflau în îngrijirea centrului au fost descoperite de autorități în condiții inumane, în serele situate în curtea clădirii. Persoanele au fost duse la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Proprietarii au fost sancționați cu o amendă de 10.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal după ce s-a constatat că un cămin pentru vârstnici din Voluntari, aparţinând unei asociaţii, funcţiona fără licenţă valabilă. Acolo au fost găsiţi 26 de bătrâni.

„La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă“, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

Youtube video image

CITEȘTE ȘI      -      Denunț pe numele Gabrielei Firea la DNA

Nou azil al groazei în Voluntari, cu oameni ținuți în sere

Patronul azilului a vorbit în această dimineață despre situația de la centrul pe care îl deține și a spus că nu știe „despre ce e vorba“. Mai mult, la confruntarea cu imaginile cu paturi în sere, acesta a întrebat „unde sunt pacienții?“.

„Asociația este din 2014. Acele sere nu sunt în proprietatea mea. Aveți poze cu oameni acolo? N-am ce să explic, nu știu ce despre ce e vorba. Au fost controale, am primit niște amenzi, au găsit nereguli pe colo, pe colo, că trebuiau să ... .

Eu sunt în procedură de relicențiere și am întârziat din cauza constructorilor. Unde sunt pacienții în aceste poze? Unde sunt?“, întreabă patronul. 

„Nu sunt pe teritoriul meu. Eu sunt șeful, dar aparținătorii sunt beneficiarii. În contractul meu nu am acel teren în administrare. Are vreo importanță cine sunt vecinii?“, mai spune bărbatul.

La prezentarea imaginilor cu paturi în seră, acesta spune tranșant că „asta nu e în seră“, după care izbucnește în râs.

CITEȘTE ȘI      -      DIICOT, dosar penal la azilul groazei din Mureș. Persoanele găsite în condiții inumane au fost transferate în București și Covasna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel