Un aiudean pe urmele lui Keith Haring
Pe 3 noiembrie (a.c.) la Galeria New Arts Program din Kutztown, Pennsylvania, S.U.A a avut loc vernisajul expoziției personale "Gânduri primordiale" semnată de artistul aiudean Ștefan Balog.
Invitația a fost lansată de curatorul galeriei, James Carroll, încă din anul 2015 iar Ștefan Balog a pregătit o expoziție-eveniment pentru acel spațiu încărcat de istorie, pe unde de-a lungul deceniilor au trecut și „giganți" ai culturii americane cum ar fi Keith Haring sau John Cage.
„Gândurile mele schițează trăiri spontane în serii de lucrări ce compun un întreg, picturi ce explorează atât spațiul cât și timpul. Să expun într-o galerie care poartă amprenta lui Haring este o mare emoție, o deosebită onoare care mă va urmări mereu" a declarat Ștefan Balog.
Cu ocazia vernisajului artistul a avut o serie de întâlniri cu publicul iubitor de artă, prezentând cu această ocazie atât activitatea sa cât și proiectele pe care le desfășoară Fundația Inter-Art din Aiud și partenerii săi.
[citeste si]
Pe data de 1 noiembrie Ștefan Balog a fost invitat timp de 60 de minute la emisiunea New Arts Alive de la BCTV din Reading. La emisiune a participat și artista Anca Sas care pe 17 noiembrie va avea o expoziție personală la New York. Emisiunea este transmisă în direct și preluată ulterior de televiziunile prin cablu din New York si Philadelphia.
La vernisaj au participat reprezentanți ai comunității locale, ziariști și iubitori de artă. Din partea instituției gazda au fost prezenți James si Joanne Carroll dar și numeroși artiști plastici : Patricia Goodrich. Marianne Knipe, Doug Zucco, Ron Schira, Ted Ormai și nu în ultimul rând tânăra artista Anca Sas din Alba Iulia.
Expoziția "Gânduri primordiale" va rămâne pe simezele galeriei americane până pe 17 decembrie 2017.
Keith Haring (n. 4 mai 1958, Reading, Pennsylvania – d. 16 februarie1990, New York City, New York) a fost un artist american și activist social care a contribuit la cultura graffiti de pe străzile New York-ului în anii 1980. Lucrările sale graffiti se inspirau din viața cotidiană a oamenilor din New York
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News