Un agent de frontieră din Ucraina a împuşcat mortal un bărbat care încerca să fugă în România
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Instituțiile ucrainene au reținut un membru al Gărzii de Frontieră pentru împușcarea mortală a unui bărbat în vârstă de 39 de ani care încerca să treacă ilegal frontiera către România. 

Aceasta este prima pierdere oficială în astfel de circumstanţe de când este impusă legea marțială în Ucraina, după invazia rusă, care interzice bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, apți de serviciu militar, să părăsească teritoriul țării.

"Conform informaţiilor preliminare, pe data de 15 mai, în jurul orei 19:00, soldaţi din detaşamentul de frontieră au descoperit un bărbat care se îndrepta către frontiera cu România", a transmis agenţiei publice de presă Ukrinform biroul de investigaţii.

Individul nu a dat curs ordinelor de oprire

Individul nu a dat curs ordinelor de oprire, provocând astfel gardienii de frontieră să tragă focuri de avertisment, dar într-un final, victima a fost lovită în cap de un glonț.

Investigaţia a relevat din ce armă a fost tras glonţul care a provocat decesul şi, în consecință, a fost identificat agentul care a utilizat-o.

De la debutul invaziei ruse, aproximativ 30 de bărbați ucraineni au pierit în timp ce încercau să traverseze râul Tisa către România, aceste decese fiind înregistrate ca și cazuri de înec, potrivit agenției EFE, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel