Data actualizării:
Data publicării:

Un adolescent de 15 ani a suferit dublă fractură deschisă la picior după ce a căzut de pe ATV

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Un tânăr a suferit răni grave după ce a căzut cu ATV-ul.

Un adolescent în vârstă de 15 ani, căzut duminică de pe ATV într-o râpă din Munţii Baiului, a fost scos de salvamontişti şi transportat cu targa pe munte până la un drum forestier, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a fi transportat la spital. Conform reprezentanţilor Salvamont Buşteni, tânărul a suferit o gravă fractură deschisă la un picior, având hemoragie.

„Un tânăr de 15 ani a fost astăzi la un pas să-şi piardă viaţa în Munţii Baiului. Acesta se afla cu tatăl său şi cu alţi prieteni la o plimbare cu ATV-urile pe un drum foarte alunecos, acoperit cu zăpadă. Nu se ştie încă din ce motiv, victima a căzut de pe ATV şi s-a prăbuşit peste 10 metri într-o râpă. A suferit o gravă fractură deschisă la membrul inferior drept cu hemoragie. Salvamontiştii din Buşteni şi cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri la locul accidentului şi au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont şi coborâtă de pe munte. Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş si l-a dus la spital", se menţionează în informarea publicată pe pagina de facebook a Salvamont Buşteni

Știrea inițială

 

Un băiat de 16 ani a suferit o dublă fractură deschisă la un picior, după ce a căzut cu ATV-ul în Buşteni, într-o zonă forestieră, a informat, duminică, ISU Prahova, transmite Agerpres. Potrivit sursei citate, băiatul a fost recuperat de echipajele de intervenţie. „Este vorba despre un băiat de 16 ani, conştient, ce prezintă dublă fractură deschisă la nivelul membrului inferior. A fost recuperat de echipajele de intervenţie", a precizat ISU Prahova.

Traficul de pe DN 1 - Valea Prahovei va fi fluidizat

 

Masuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN 1 - Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic - Predeal.

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus in data de 14.12.2021 Cererea de Finanțare pentru proiectul “Masuri de sporire a capacitatii de circulatie pe DN 1 – Valea Prahovei – Sectorul de drum Comarnic – Predeal - Pasaje pietonale- Etapa 1” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.5 Apel de proiecte ce vizeaza cresterea gradului de siguranta si îmbunatatirea conditiilor de mediu pe toate modurile de transport - proiecte noi de investitii, Operatiunea- Cresterea gradului de siguranta si securitate pe toate modurile de transport si reducerea impactului transporturilor asupra mediului.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienta economica a retelei de transport din Romania si de a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste viteza de calatorie intre Comarnic si Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existenta (DN1), imbunatatind astfel si conectivitatea la nivel regional.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt

1. Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – Piata Centrala din Comarnic intersectie DN 1 cu str. Ghiosesti;

2. Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran Primaria Comarnic;

3. Amenajare pasaj pietonal subteran intersectie DN 1 cu strazile Urlatoarei, Gloriei si Nicolae Balcescu (Poiana Tapului);

4. Amenajare pasaj pietonal subteran intersectie DN 1 cu strada Telecabinei (Busteni);

5. Amenajare pasaj pietonal subteran intersectie DN 1 cu strada Panduri (Predeal).

Valoarea totală a proiectului este de 38.744.028,99 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 27.749.110,09 lei, 15% contributia proprie – 4.896.901,78 lei, diferenta reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 18 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel