Data actualizării:
Data publicării:

Un adolescent britanic, dispărut în Spania în 2017, în timpul unei călătorii, a fost găsit în Franța. Șoferii care l-au văzut au sunat la serviciile de urgență /Update

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Un băiat de 17 ani din Anglia, care a dispărut în Spania în 2017, în timp ce era în vacanță cu familia lui, a fost găsit în Franța.

Autoritățile franceze au declarat joi că un adolescent din Marea Britanie, care a dispărut în urmă cu șase ani în Spania, a fost găsit într-o regiune montană din apropiere de Toulouse, sudul Franței.

Identitatea băiatului - denumit Alex Batty, originar din Manchester - a fost confirmată de familie, a declarat procuratura locală pentru Reuters.

UPDATE: „Ar trebui să se întoarcă în curând în Anglia”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului din Toulouse, adăugând că ancheta penală privind dispariția lui Batty este condusă de autoritățile britanice.

Potrivit presei franceze, Batty - atunci în vârstă de 11 ani - dispăruse în timpul unei călătorii cu mama și bunicul său la Malaga, Spania, în 2017.

Ziarul francez La Depeche a raportat că Batty a rămas recent într-o comunitate spirituală din departamentul Ariege din munții Pirinei, cunoscută pentru că este o destinație pentru oamenii din toată Europa în căutarea unui mod de viață alternativ.

Fără a cita surse, ziarul spune că Batty părea să fi încercat să fugă din comunitate, adăugând: „Șoferii care i-au intersectat calea în cele din urmă au găsit comportamentul său neobișnuit și au alertat serviciile de urgență”.

UPDATE 2:

Poliția britanică spune că nu are detalii despre locul în care a stat Batty în ultimii șase ani, dar Fabien Accidini, un șofer francez care l-a salvat pe Batty de pe marginea drumului, a spus că băiatul locuia în Franța în ultimii doi ani „într-un comunitate spirituală.”

Conform lui Accidini, Batty i-a spus că a fost „răpit de mama lui” în 2017, înainte de a petrece trei ani în Spania și doi ani în Franța.

„Mi-a spus că a fost răpit de mama lui în urmă cu cinci ani în Maroc. După aceea a fost în Spania. Și că a trăit în Franța în ultimii doi ani într-o comunitate spirituală”, a mai declarat Accidini.

Potrivit lui Accidini, Batty și-a descris mama ca fiind „un pic nebună”.

Accidini, un student la chiroterapie, livrase medicamente la farmacii peste noapte când l-a întâlnit pentru prima dată pe Batty. După ce i-a dat inițial un nume fals, Batty a vorbit cu Accidini timp de trei ore în engleză și franceză.

L-a văzut pe Batty mergând pe marginea unui drum cu un skateboard, o jachetă, un rucsac și o lanternă, potrivit postului francez TF1. A spus că ploua când l-a găsit și s-a oprit pentru că era intrigat de ceea ce făcea băiatul lângă drum.

„Mi-a spus că au trecut patru zile pe jos de când a părăsit munții, nu știa unde”, a spus Fabien Accidini reporterilor.

„A fost uşurat să plece, să se întoarcă în Anglia, să-şi revadă bunica pentru că nu voia să-şi trăiască toată viaţa în acea comunitate”, a spus Accidini. „A vrut să aibă o viață reală cu un viitor real.”

Ancheta politiei

BFMTV a raportat că familia a confirmat identitatea adolescentului și că acesta urmează să se întoarcă în Anglia în curând, potrivit parchetului din Toulouse.

Asistentul șef al poliției din Greater Manchester, Chris Sykes, a spus că „prioritatea noastră este să-l aducem înapoi în Marea Britanie cât mai curând posibil”.

Sykes le-a spus jurnaliştilor că se aşteaptă ca Batty să se întoarcă la casa familiei sale din nordul Angliei „în următoarele zile”.

El a subliniat că poliția britanică „nu are niciun detaliu” cu privire la locul în care se află Batty în ultimii șase ani, adăugând că ofițerii „trebuie să vorbească” cu el pentru „a stabili toate faptele când este pregătit”.

Bunica lui Batty, Susan Caruana, tutorele său legal, a declarat pentru ziarul britanic The Sun că a vorbit cu Alex.

"Sunt așa de fericită. Am vorbit cu el și se simte bine”, a spus Caruana, adăugând: „În prezent este la autoritățile din Franța. Este un mare șoc.”

În raportul TF1, Accidini a arătat un mesaj trimis miercuri la 3:29 a.m. ora locală (21:29 p.m. ET), pe care Batty l-ar fi trimis bunicii sale de pe contul de Facebook al francezului.

Mesajul scria: „Bună bunico, sunt eu Alex, sunt în Franța Toulouse, chiar sper să primești acest mesaj, te iubesc, vreau să vin acasă.”

Poliția din Greater Manchester din Regatul Unit a declarat joi că a fost contactată cu privire la „o posibilă observare în Franța a lui Alex Batty, care a dispărut în 2017”.

Ofițerii din orașul englez Oldham sunt în contact cu autoritățile franceze pentru a stabili „autenticitatea raportului”, a adăugat poliția.

Un purtător de cuvânt al poliției din Greater Manchester a declarat: „Aceasta este o investigație complexă și de lungă durată și trebuie să facem noi anchete, precum și să punem în aplicare măsuri de protecție adecvate”, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel