Un activist de mediu s-a autoincendiat în semn de protest față de avioanele care poluează / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 sep 2022, 17:12
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un activist de mediu și-a dat foc pe un teren de tenis.

Fanii de tenis din Londra au fost uimiți după ce un protestatar a fugit din mulțime și și-a dat foc la mână, în ziua deschiderii Cupei Laver din Londra.

Pe teren urmau să joace Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman, dar aceștia și-au văzut meciul oprit în timp ce oficialii de securitate s-au grăbit să-l îndepărteze pe protestatar de pe teren

O liniște uluită a cuprins stadionul, în timp ce oficialii l-au scos pe protestatar din locație, jocul fiind reluat la scurt timp după.

Nu a fost clar despre ce a fost protestul, dar se pare că era un activist împotriva schimbărilor climatice care purta un tricou pe care scria un mesaj referitor la interzicerea avioanelor private în Regatul Unit.

„A apărut de nicăieri. Habar n-am despre ce a fost vorba. Nu mi s-a întâmplat niciodată un incident ca acesta. Sper că este bine”, a spus Tsitsipas, conform Sunday World.

Greta Thunberg își donează toți banii. Din ce trăieşte activista

La  doar 19 ani, e greu să-ţi porţi de grijă singur şi să faci destui bani încât să reușești să te întreţii, să-ți plătești facturile și să-ți mai rămână și pentru bilete de călătorie. Chiar dacă a spus de la început că nu militează pentru conservarea naturii din considerente financiare, Thunberg a primit destule premii consistente în toată cariera ei de activistă, iar acest lucru ridică întrebări cu privire la banii pe care adolescenta îi are în conturi.

Greta a spus, în nenumărate rânduri, că nu face multe cumpărături, din simplul motiv că recicleză și nu vrea să afecteze planeta. Tot ea a mai recunoscut că donează cam toți banii pe care-i câștigă către cauze cu scop caritabile, cum a făcut recent, potrivit BBC. Cu alte cuvinte, luxul şi confortul nu prezintă interes pentru ea. De fapt, adolescenta a mărturisit că, în mare, este încă întreținută de părinții ei, lucru care-i dă posibilitatea de a dona toți banii pe care-i câștigă fără să stea prea mult pe gânduri. Într-o postare de pe Facebook, din 2019, Greta a explicat că părinții ei îi plătesc biletele de călătorie din întreaga lume și cazările de pe oriunde ajunge. Iar acest lucru îi permite să lupte neîncetat pentru salvarea planetei gratis, fără să perceapă tarife nimănui. „Sunt perfect independentă și nu mă reprezint decât pe mine”, a scris la acea vreme tânăra activistă. „Și tot ce fac fac pe gratis, nu am primit niciun ban și nicio promisiune de viitoare plăți”, a continuat aceasta. „Și lucrurile vor rămâne așa, bineînțeles! Eu, sincer, n-am întâlnit niciun activist de mediu care să militeze pentru acest lucru pentru bani. Asemenea idee este, pur și simplu, absurdă!”, a conchis mica vedetă.

Mai mult, Thunberg a declarat că-și donează tot profitul obținut de pe urma publicării cărților ei, dar și banii primiți ca premiu. Și nu sunt deloc puțini! În aprilie 2020, organizația daneză Human Act i-a acordat Gretei premiul lor special, care a venit la pachet cu 100.000 de dolari. Adolescenta i-a donat mai departe celor de la UNICEF. În iulie 2020 a donat nu mai puțin de 1 milion de dolari, adică Premiul pentru Umanitate Gulbenkian. Atunci a spus celor de la The Guardian că premiul reprezenta „mai mulți bani decât îmi pot eu imagina” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?