Data actualizării:
Data publicării:

Umbrela Lânoasă, o plantă care miroase a curry, ar putea fi noul cannabis

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Credit foto: Didier B (Sam67fr), CC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons
Credit foto: Didier B (Sam67fr), CC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons
O plantă care miroase a curry produce cantități mari de canabinoid medicinal CBG.

S-a descoperit că o plantă, care nu are nicio legătură cu canabisul, produce un număr mare de canabinoizi, compușii responsabili pentru diferitele efecte farmacologice.

Potrivit IFL, planta cunoscută sub numele de Umbrelă Lânoasă, produce aceleași molecule prezente în canabis, precum și zeci de canabinoizi necunoscuți anterior, dintre care unii pot avea proprietăți medicale.

Umbrela lânoasă – sau Helichrysum Umbraculigerum – este o plantă cu flori din Africa de Sud din familia margaretelor, care este cel mai bine cunoscută pentru că miroase a curry.

Surse istorice sugerează utilizarea sa ca substanță toxică în ritualurile populare, iar un studiu efectuat cu zeci de ani în urmă a indicat că poate conține canabinoizi, deși până acum cercetătorii nu au identificat niciodată structura acestor compuși.

După ce au secvențiat genomul plantei și i-au analizat componentele chimice, autorii unui nou studiu au reușit să identifice peste 40 de canabinoizi în frunzele umbrelei lânoase. Prin comparație, canabisul produce peste 100 de canabinoizi.

Cu toate acestea, deoarece canabinoizii derivați ​​din canabis se găsesc în florile plantei, producția comercială a acestor compuși necesită practici de cultivare intensivă care au un cost economic și de mediu ridicat. În schimb, autorii studiului descriu ”umbrela lânoasă” drept ”o sursă de plante perenă, cu creștere rapidă, viabilă din punct de vedere comercial pentru canabinoizi bioactivi”.

Și, în timp ce Umbrela Lânoasă nu produce THC sau CBD – cei mai faimoși doi canabinoizi găsiți în canabis – ea produce cantități mari de CBG, un canabinoid care s-a dovedit promițător ca tratament pentru tulburări neurologice sau pentru cancerul de colon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel