Data actualizării:
Data publicării:

Ultrapsihologie. Transformările partenerului/ Radu Leca: Dormitul separat te ajută foarte mult

Autor: Dana Mihai | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Partenerii pot experimenta schimbări în comportament și personalitate atunci când intră într-un cuplu din mai multe motive. Unele dintre aceste schimbări pot fi rezultatul adaptării la viața de cuplu și la dinamica relației, în timp ce altele pot fi cauzate de influența reciprocă a partenerilor și de procesul de dezvoltare personală în cadrul unei relații.

Radu Leca a explicat fenomenul schimbării partenerului/partenerei din cuplu.

"Mă întreabă lumea de ce oamenii își modifică stare și comportamentul în cuplu, de ce dispare îndrăgosteala și am oferit un răspuns științific, parțial, care pe unii i-a satisfăcut, iar pe unii nu. Cei doi locuiesc împreună? Da. Cei doi dorm împreună? Da. Din punct de vedere al mâncării, își împart mâncarea împreună? Da. Ajung să miroasă la fel? Da. Ce e mirosul? Mirosul reprezintă totalitatea structurii feromonale. Dacă cele două structuri feromonale se unesc și devin una singură, partenerii se mai atrag? Nu.

Dormitul separat te ajută foarte mult, măcar o noapte pe săptămână să dormiți separat. Când stai tot timpul bot în bot ajungi să te plictisești de același miros, gust, gesturi, simți nevoia de ceva nou, te duci către a înșela, a trăda.

Ajungi să locuiești în aceeași casă cu omul pe care îl iubești, se contopesc 2 tipuri de Universe, a celor 2 membri ai cuplului și automat te gândești ce anume împrumuți de la omul de lângă tine? Tot, el de la tine? Tot", a explicat Radu Leca, la emisiunea Ultrapsihologie cu Ramona A. Dumitru și Radu Leca.

Video integral aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel