Ultimul sondaj pentru București. ”Șocant procent”. Bogdan Chirieac: Primăria Capitalei poate fi decisă de George Simion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac trage un puternic semnal de alarmă după cel mai recent sondaj de opinie realizat pentru alegerile locale din București.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la un post de televiziune cu privire la sondajul de opinie care îl dau ca și câștigător al Primăriei Capitalei pe actualul edil, Nicușor Dan (43%), la mică distanță de cel aflat pe locul secund, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (41%), în timp ce candidatul alianței PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, se află abia pe locul al treilea, cu 8%. Mihai Enache (AUR) ar lua 5%, iar Alexandru Pânișoară, de la Ecologiști, 3%. 

”Mie mi se par credibile. Acum nu vorbesc cantitativ, nu știu dacă Nicușor Dan e înaintea dl. Piedone, dar în orice caz sunt umăr la umăr. Că de fapt, dacă unul ar avem 43%, iar celălalt 41% este perfect posibil.

De asemenea, șocant este procentul dlui doctor Cîrstoiu, cu 8%, cu o alianță care are totuși 36%, este șocant lucrul acesta. 

Ce pot să spun?  Că alegerea dlui dr. Cîrstoiu a reînviat USR București, adică pe ai mei, ceea ce nu poate decât să mă bucure, nu”, a declarat, ironic, analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac: Primăria Capitalei poate fi decisă de George Simion

Jurnalistul Victor Ciutacu îl întreabă,  susținând că este ”o ironie a sorții, că deși are un candidat de, momentan, doar 5%, George Simion poate să decidă alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei?”

Bogdan Chirieac i-a replicat, susținând că ”este important, iar dacă va hotărî acest lucru, este o mișcare politică importantă. Fiindcă fiecare procent este important, și pentru dl Dan, și pentru dl Piedone.

Dacă dl Piedone beneficiază de 5 procente de la AUR, atunci lucrurile sunt tranșate. Problema este că, iertați-mă, candidatul coaliției este pe nicăieri, că tot s-a discutat astăzi, intens, retragerea domniei sale. PSD ar fi  fost de acord, înțeleg că PNL-ul s-a opus. Doi distinși lideri din PNL au fost clar împotrivă, și atunci lucrurile merg mai departe. Dar cât tu ești ditamai coaliția, că noi când vorbim de Primăria Capitalei vorbim de prezidențial, de aceasta este impactul atât de puternic, la prezidențialele din septembrie.

Când tu candidezi cu ditamai coaliția și ei locul trei, dar nu umăr la umăr cu Piedone și cu Dan, nu, iei locul 3 împreună cu Partidul Ecologist Român, zona de subsol, ce să mai estimezi pentru toamnă?

Da, Primăria Capitalei poate fi decisă de George Simion, dacă se mișcă repede. În partea cealaltă, cu toată dragostea, nu știm ce se întâmplă și s-a reinventat în București și, azi în București, mâine în toată țara, s-a reinventat USR-ul, Dreapta Unită (n.r. formată din USR, PMP și Forța Dreptei)”, a mai spus Bogdan Chirieac.

În cadrul aceluiași sondaj, realizat de Sociopol, la comanda România TV, în perioada 9-13 aprilie, cu o marjă de eroare de 3,2%, situația pe partide este următoarea: Dreapta Unită 37%, PSD-PNL 36%, AUR 9%, PUSL 8% și PER 3%. 

Citește și: Zvonurile despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu, mult zgomot pentru nimic? Bogdan Chirieac: Semnal cumplit pentru PSD și PNL. Nu știu ce e mai rău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel