Ultimele aplauze pentru Pelé: Fanii își iau la revedere, în mulțimi impresionante. Președintele Braziliei și-a făcut apariția/ video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O procesiune funerară care îl va duce pe marele fotbalist Pelé la locul său de odihnă a început, în aceste momente.

Procesiunea a început pe stadionul Urbano Caldeira, casa fostului club al lui Pelé, Santos, iar sicriul său va fi purtat pe străzile orașului Santos, inclusiv trecând pe strada unde locuiește mama lui Pelé, Celeste Arantes, în vârstă de 100 de ani.

Acesta va continua până la cimitirul Memorial Necrópole Ecumênica, unde va avea loc o înmormântare privată pentru membrii familiei.

Triplul câștigător al Cupei Mondiale a murit joi, la vârsta de 82 de ani, din cauza progresiei cancerului de colon.

Omagiile din întreaga lume s-au adunat de atunci, în timp ce brazilienii de toate vârstele s-au strâns la veghea lui publică de 24 de ore, care a început luni, pe stadionul cu 16.000 de locuri al lui Santos, cunoscut sub numele de „Vila Belmiro”.

Peste 150.000 de oameni, dintre care mulți purtau tricoul emblematic al naționalei Braziliei, au participat marți dimineața la procesiune, potrivit clubului Santos.

Ușile stadionului s-au închis cu mii de oameni îndoliați încă la coadă, iar mulțimile au fost întoarse, potrivit CNN.

Mii de oameni s-au aliniat acum pe străzi pentru a vedea trecând sicriul brazilianului.

Președintele brazilian Lula da Silva a sosit la veghe marți dimineață, alături de o securitate prezidențială „foarte mult” întărită, față de cum era obișnuit.

De mai bine de 60 de ani, numele Pelé este sinonim cu fotbalul. A jucat la patru Cupe Mondiale și este singurul jucător din istorie care a câștigat trei, dar moștenirea sa a depășit cu mult trofeele și recordul remarcabil de goluri. „M-am născut să joc fotbal, la fel cum Beethoven sa născut pentru a scrie muzică și Michelangelo s-a născut pentru a picta”, sunt cuvintele legendei Pelé.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel