Ultima Oră! Un miner din Petroşani, arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mină - imagine ilustrativă
Mină - imagine ilustrativă
Un miner din Lupeni, judeţul Petroşani, a ajuns la spital cu arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, după un accident de muncă. Acesta intervenea la un transformator de energie electrică, când s-a format un arc electric care i-a provocat arsuri grave. Minerul a fost transportat la Spitalul de Urgență Petroșani, însă va fi transferat la Bucureşti. 

Accidentul a avut loc la schimbul 4

Minerul în vârstă de 42 de ani de la Mina Lupeni, din Valea Jiului, are arsuri de gradul 2/3 pe faţă, dar şi pe mâini. "Are arsuri și în momentul de față este la spitalul din Petroșani, urmând să fie transferat în altă parte”, a spus Darius Câmpean, preşedintele sindicatului Munte. 

Informaţia a fost confirmată la Antena 3 şi de Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei. "Am vorbit deja cu doamna ministru Pintea, minerul va fi transportat la Bucureşti, unde i se vor acorda îngrijiri specifice arşilor. DIn păcate, transportul se va face doar cu ambulanţa, pentru că vremea nu ne permite să îl transportăm cu elicopterul. E prea devreme acum să vorbim despre şansele de recuperare", a explicat Doru Vişan. 

Accidentul a avut loc la ora 3 dimineața și minerul (electrician) a fost scos din subteran undeva la ora 5:30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel