Ultimă oră: Crește salariul minim! Marcel Ciolacu: Aceasta este decizia luată astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO: Arhivă DC News
FOTO: Arhivă DC News
Din iulie, crește salariul minim. România se pregătește de salariul minim european. 

”De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. Suntem în direcția corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit” a anunțat premierul Marcel Ciolacu. 

În spațiul public, recent, se vorbea despre o neînțelegere în coaliție cu privire la această majorare, cu 400 de lei, de la 1 iulie. DCNews scria din 22 aprilie că, din iulie, salariul minim, conform calculelor, ar urma să ajungă la 3784 de lei. Ulterior, în coaliție s-ar fi luat în calcul ca discuția să aibă loc după alegeri. Opoziția cu privire la creșterea salariului minim din luna iulie venea în contextul cheltuielilor mari la care s-a angajat Executivul. 

Se pare că acum Guvernul a revenit la decizia inițială, cu atât mai mult cu cât era necesară în vederea trecerii ulterioare la salariul minim european. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel