Ultima fiță pe plaja din Costinești? Șuncă și costiță afumată, atârnate de umbrele. Gelu Duminică: Să nu transformăm asta în caracteristică națională
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Gelu Duminică a comentat pentru RadioDCNews situația de pe plaja din Costinești.

Dacă ați crezut că le-ați văzut pe toate la mare, ei bine, nu.

Un nou trend e pe cale să apară pe litoralul românesc. Un grup de turiști, aflați pe plaja din Costinești au fost surprinși în timp ce se relaxau la plajă într-un mod mai puțin neobișnuit.

Pe lângă șampania adusă de acasă, aceștia au venit și cu mai multe bucăți de carne, pe care le-au agățat de umbrele.

Bărbații din imagini par a fi venit la mare pregătiți pentru ospăț, aceștia având agățate de umbrele câteva bucăți de costiță, șuncă și alte produse de carmangerie.

Le dăm mai multă importanță decât este cazul

Sociologul Gelu Duminică a comentat pentru Radio DCNews situația mai puțin obișnuită. În opinia sa, asistăm aici la comportamente care nu trebuie generalizate.

”Sunt oameni care se comportă ca în secolul 18 și sunt oameni care se comportă modern. Sunt unii care cred că a avea o bucată de carne e o bogăție și alții care nu mai mănâncă carne, pentru că o consideră simbolul sărăciei. Nu e etalon pentru România. Uneori, noi (românii) ne considerăm cei mai proști din curtea școlii, luând ca exemplu unele excepții. Nu e caracteristic poporului român să-și agațe de o umbrelă bucățile de carne, pe plajă.

Să n-o transformăm într-o caracteristică. Astfel de comportamente sunt mai degrabă marginale și ar trebui să le tratăm ca marginale, nu să le dăm mai multă importanță decât este cazul. Valorile lor nu sunt valorile noastre și, Doamne ajută, vedem asta.

Am văzut și oameni care își scot chiloții pe stradă. E un comportament obișnuit? Nu, e un nebun care merge cu chiloții în mână. Hai, să nu transformăm asta în caracteristică națională. Nu e! Nu spune nimic despre popor, spune doar despre ei înșiși”, explică sociologul Gelu Duminică.

Comentarii de tot felul

Mai mulți turiști i-au filmat pe petrecăreți și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar imaginile au devenit virale pe internet.

”am văzut live.Moet.. Slana.. Jambon.. ”

”anu trecut, tot la costinesti pe plaja. au chemat lautari sa le cante”

”Stai calm,am văzut si in Eforie :)”

”stai liniștit... și în Mamaia”

”vino in Mamaia sau Saturn să vezi :)))”

”la ce preturi au ajuns la noi pe litoral nu este de mirare ceea ce au făcut ei????hai că va lăsat apa in gura la cei ce comentați aiurea????”

Vezi pe Radio DCNews imaginile de pe plaja din Costinești.

 

"Cel mai slab sezon turistic, e goală staţiunea". Prof Ispas: Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre?/ Robin Simion: Rezultatul a 30 ani de bătaie de joc

Gabriel Liviu Ispas, profesor universitar, arată ce lipseşte turismului românesc, în contextul "corului de bocitoare care plânge azi soarta turismului". 

"Corul bocitoarelor, mai mult sau mai puțin profesioniste, plânge azi soarta turismului românesc! Dar nimeni nu se uită la turistul român. Aceiași îmbuibați, picoli în vremea privatizării, azi mari patroni, ne explică, perfect agramat, că problema e la cei care vor să își gătească în hoteluri!

E ușor a spune că turistul e cel necivilizat! Nu prețurile nesimțite, nu lipsa calității, nu puterea de cumpărare! Ce oferi tu, hotelier român pentru 100 euro/noapte? Cine a fost între cei care au dezvoltat apart-hotelurile? Nu domnia ta, sprijinit fiind de toate regimurile politice? Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre, dar nu vă uitați la transformarea statiunii Mamaia într-un cartier de blocuri!

În pandemie, bani la horeca…săracii, cât au suferit! Minciună, au suferit și suferă angajații…dar cine să înțeleagă politicile economice?

Sudul litoralului a fost distrus de privatizările imbecile! După 20 de ani, sudul revine!

Mamaia-Năvodari se sufocă în propriul miros pestilențial! E doar imaginea sfârșitului unei epoci!

În timp ce avem un minister al turismului (care turism?), în Lefkada te întâmpină un banner sugestiv: bine ați venit, frați români!

Se mai poate face ceva? DA, dar primul pas e să fie scoși proștii din funcțiile publice! Vai, ce-am zis!", a scris prof. Ispas pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel