Uleiul de măsline, benefic pentru păr: cum funcționează și cum să-l folosești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Uleiul de măsline, benefic pentru păr, cum funcționează și cum să-l folosești. Sursa foto: freepik.com
Uleiul de măsline, benefic pentru păr, cum funcționează și cum să-l folosești. Sursa foto: freepik.com
Oamenii folosesc, de secole, ulei de măsline în bucătărie, dar și în produsele cosmetice.

Astăzi, măștile, balsamurile și șampoanele sunt aromate activ cu ulei de măsline. Acest produs este extrem de util pentru păr, deoarece îi conferă strălucire, elasticitate și îi redă moliciunea. De asemenea, că uleiul de măsline combate mătreața și căderea părului.  

Diverse uleiuri sunt considerate agenți  care facilitează descurcarea părului și minimizează deteriorarea firelor de păr. De asemenea, ajută la păstrarea culorii părului vopsit și  netezește firele rebele.

Uleiul de măsline este lider prin conținutul de acizi grași nesaturați. Conține minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu, fosfor, vitaminele A, B4, E, K și betaină (unul dintre cei mai simpli aminoacizi).

La fel ca uleiul de ricin pentru păr, uleiul de măsline joacă, de asemenea, un rol important în protejarea șuvițelor împotriva daunelor. Acest ulei întărește părul, îl hidratează, îl reface și îl protejează de efectele nocive ale mediului extern, inclusiv de efectele distructive ale razelor ultraviolete și ale dispozitivelor de coafat.

Datorită compoziției sale moleculare, acest ulei poate trece cu ușurință prin spațiul intercelular, pătrunzând firul de păr prin straturile cuticulei. Astfel, nu permite evaporarea umidității, ceea ce ajută la păstrarea  strălucirii naturale a buclelor. Uleiul de măsline este bun pentru toate tipurile de păr. Persoanele care au părul uscat, deteriorat, subțire, tern, fragil și creț ar trebui să îl încerce în primul rând.

 

Cum se aplică uleiul de măsline?

Cel mai simplu mod de a folosi uleiul de măsline pentru păr să-l aplici în forma sa pură. Pentru a face acest lucru, ia o cantitate mică de ulei și aplic-o pe zonele uscate ale părului (vârfuri sau pe toată lungimea), frecând produsul în scalp cu mișcări de masaj. Apoi acoperă-ți părul cu o cască specială de duș pentru aproximativ 15 minute. După aceea, spală uleiul de pe păr cu apă caldă și șampon, astfel încât firele să nu rămână grase.

Beneficiile uleiului de măsline pentru îngrijirea părului:

- ajută la întărirea rădăcinilor și reduce semnificativ intensitatea căderii părului;

- uleiul de măsline are un efect de hidratare intensivă, care ajută la menținerea buclelor bogate și îngrijite;

- nivelul ridicat de antioxidanți din compoziția sa protejează împotriva albirii premature;

- o mască de păr de casă cu ulei de măsline ajută la înmuierea părului uscat și rigid, redându-i elasticitatea anterioară (cea mai simplă rețetă este să amesteci uleiul de măsline cu unul sau două alte uleiuri - nucă de cocos, macadamia, avocado, migdale, shea);

- datorită efectului său calmant, masarea scalpului cu ulei de măsline ajută la uscarea și unele iritații ale pielii, inclusiv mătreața.

 

Dezavantajele uleiului de măsline pentru îngrijirea părului

 

Dacă o persoană nu este alergică la uleiul de măsline, utilizarea acestuia ca procedură cosmetică de îngrijire a părului nu prezintă niciun risc. Singurul dezavantaj poate fi simțit de persoanele care au bucle subțiri, predispuse la creșterea gradului de grăsime.

După utilizarea uleiului de măsline, părul poate rămâne gras și greu în loc să fie moale și mătăsos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel