Data actualizării:
Data publicării:

Ulei pentru gătit, transportat cu cisternele pentru combustibil. Nici măcar nu ar fi fost curățate înainte

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Comisia pentru siguranța alimentară din China va investiga presupusa utilizare a camioanelor cisternă pentru transportul uleiului de gătit, pe fondul temerilor privind o posibilă contaminare a alimentelor.

Cotidianul local The Beijing News a raportat săptămâna trecută că au fost descoperite cisterne de combustibil ale depozitarului de stat Sinograin transportând produse alimentare precum ulei de gătit, ulei de soia și sirop, fără a fi curățate, potrivit Reuters.

Comisia pentru siguranța alimentară va organiza o reuniune specială cu agenția de planificare a statului, Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă, Administrația de Stat a Cerealelor și Rezervelor și alte ministere pentru a discuta și a investiga acuzațiile, a raportat televiziunea de stat CCTV.

"Întreprinderile ilegale și persoanele relevante responsabile vor fi aspru pedepsite în conformitate cu legea și nu vor fi tolerate", a declarat CCTV.

Scandalul laptelui pentru bebeluși

Produsele alimentare chinezești au făcut obiectul unei examinări minuțioase la nivel național și mondial după o serie de scandaluri, în special scandalul laptelui letal din 2008, când s-a descoperit că formula pentru sugari conținea melamină, o substanță chimică industrială.

Beijingul a încercat să intensifice controalele privind siguranța alimentară și să asigure importatorii că produsele sale sunt sigure, în timp ce unii consumatori chinezi s-au orientat către mărci străine, considerate mai de încredere.

Vezi și: Ouă false, lapte cu melamină şi găluşti de carton "made in China"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Problema uleiului de gătit, un "secret de serviciu"

Beijing News a declarat săptămâna trecută că problema uleiului de gătit a fost un "secret de serviciu" în industria transporturilor, iar CCTV a numit-o "echivalentă cu otrăvirea", chiar și după ce Sinograin a emis o declarație în care spunea că a ordonat o investigație pentru a stabili dacă transportatorii care părăsesc și intră în depozitele sale sunt în conformitate cu reglementările privind siguranța alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel