Uite unde vei putea schia pe o pârtie de cinci stele, în această iarnă. Vezi GALERIA FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Proiectul de prelungire a pârtiilor de pe Valea Prahovei seamănă izbitor cu lucrările care se desfăşoară în zona Roşia Montana. Acesta însă este o lucrare care a început în martie 2010 şi trebuie să fie finalizată în 21 de luni de la începerea lucrărilor, adică în luna mai, 2012. Peste 75 la sută din noile pîrtii vor fi utilizabile însă în această iarnă. Proiectul prevede un lac artificial în masivul Postăvaru, prelungirea pârtiilor de schi, iar zăpada artificială va fi suflată direct din lac.

Oficialii vor să amenajeze un lac artificial în varf de munte, în Postavaru. În zonă au fost tăiaţi mai mulţi copaci, pentru a lărgi domeniul schiabil cu mai mulți kilometri de pîrtie .

Şi pentru ca apa să nu îngheţe pe fundul lacului, vor fi montate turbine uriaşe care o vor menţine în mişcare. Instalaţiile de zăpadă artificială vor fi comandate prin calculator. Printr-un simplu click, va fi trimisă zăpada exact acolo unde este nevoie de ea.

Peste 27 de milioane de euro este valoarea investiţiei doar în Poiana Braşov. Şi aici, şi pe Valea Prahovei cheltuielile se împart între Guvern şi Consiliile Locale.

La Buşteni, de exemplu, primăria promite că anul acesta va fi gata fun parc-ul, cu banda pentru copii care îi urcă în vârf de pârtie, babylift, carusel, o suprafaţa artificială pentru schiat şi vara şi un tobogan cu sănii pe sine care înconjoara tot parcul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel