”Uită-te în oglindă”: un muncitor împărtășește sfaturi de igienă trimise doar personalului de sex feminin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Mike Jones, de la Pexels
Fotografie creată de Mike Jones, de la Pexels
Afișul în cauză a fost postat sub numele de utilizator „Savkyrie” și reprezintă o  fotografie cu ”articolele de igienă personală” sugerate de fostul ei angajator, Moore’s, o companie legată de încălzire și aer condiționat cu sediul în Virginia.

Afișul a fost trimis tuturor angajatelor, spunea ea, printr-o postare publicată pe pe forumul ”AntiWork”, care de altfel a fost votată pozitiv de peste 16.400 de ori. 

Nota informațională, dedicată femeilor care lucrau în acea companie, pune accentul pe două sfaturi: păstrarea hainelor ”curate și îngrijite” și igiena personală, potrivit News Week.

”Asigurați-vă că nu lăsați rufele curate în mașina de spălat peste noapte”, se arată în notă. ”Hainele vor mirosi acru când le porți dacă nu sunt uscate rapid după spălare.” conform sursei citate. 

Dar ceea ce a atras atenția majoritatății utilizatorilor rețelei de socializare Redditors a fost o listă ce făcea referire la  sfaturi de menținere a igienei personale.

  • Păstrați părul spălat și periat - dacă nu vă spălați părul în fiecare zi, asigurați-vă că utilizați șampon uscat pentru a menține un aspect proaspăt. 

  • Dacă folosești ulei pe păr, asigură-te că nu-ți face părul gras. 

  • Uită-te zilnic în oglindă.

  • Păstrați dinții periați - folosiți mentă pentru respirație. Mai ales dacă bei cafea și/sau fumezi - practică o igienă orală bună pentru a evita respirația urât mirositoare.

  • Păstrați obiceiuri regulate de spălat pentru a evita mirosul corporal - folosiți deodorant și folosiți deodorant feminin dacă este necesar (mai ales în acele perioade ale lunii).

  • Când vă simțiți mirosul, alții au putut să vă miroasă deja timp de 2-3 zile. 

Ba mai mult compania Moore a încheiat cu: ”Amintiți-vă. Sunteți un panou publicitar pentru Moore’s. Pentru ce faceți reclamă?”. 

Mulți utilizatori Redditors au învinovățit conducerea pentru lașitate în faptul că, probabil, aceasta nu are curajul suficient pentru a aborda problemele de igienă ale unui anumit angajat, în schimb, aceasta alegând  ”fără coloană vertebrală”  să facă trimitere în general la toate femeile angajate.

”Ceva îmi spune că nu își pot permite produse de igienă cu suma de bani pe care o câștigă din muncă”, a comentat un utilizator.

Acuzații de discriminare și încălcarea legii

Societatea pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM), care include 300.000 de HR și directori de afaceri din 165 de țări, spune că probleme precum mirosul corporal pot perturba locurile de muncă pe baza mirosurilor în sine sau din punct de vedere social din cauza angajaților care pot discuta problema în spatele individului.

”Având în vedere natura personală a problemei, HR ar trebui să sfătuiască managerii să gestioneze problema cu sensibilitate”, spune SHRM. 

”Mirosul corporal poate fi cauzat de o afecțiune medicală, de o igienă precară sau de o dietă specifică. Dacă problema nu este abordată în mod corespunzător, aceasta poate încălca Legea americanilor cu dizabilități sau poate duce la acuzații de discriminare în temeiul titlului VII din Legea drepturilor civile." conchide sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel