Data publicării:

UEFA recunoaște o greșeală de arbitraj în sferturile de finală EURO 2024, între Spania și Germania

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
UEFA a recunoscut o greșeală de arbitraj care ar fi putut schimba soarta EURO 2024.

Citește și: Scrisoarea lăsată de jucătorii naționalei în vestiar, după meciul cu Olanda - Foto în articol

UEFA a recunoscut o eroare de arbitraj după un henț nesancționat comis de fundașul spaniol Marc Cucurella în timpul meciului Germania - Spania din sferturile de finală ale EURO 2024, a aflat luni AFP de la o sursă apropiată de forul fotbalistic european, confirmând o informație publicată de site-ul spaniol Relevo, scrie Agerpres. 

În discuțiile pe care le are în mod regulat cu arbitrii europeni, comisia de arbitri din cadrul UEFA a estimat că ar fi trebuit dictat penalty în prelungirile acestei partide, la scorul de 1-1 , când Marc Cucurella a făcut henț în careul Spaniei, după un șut al lui Jamal Musiala.

Arbitrul meciului, Anthony Taylor, a considerat că faza este regulamentară și nu a consultat VAR.

Amintim că Spania s-a calificat în mod dramatic în semifinalele EURO 2024, prin golul înscris de Mikel Merino, în minutul 119. În semifinale, Spania s-a impus, scor 2-1.

Acest sfert de finală poate fi considerat o adevărată ”finală”, fiind disputată între singura echipă care și-a câștigat toate jocurile din faza grupelor, respectiv echipa țării gazdă, de asemenea neînvinsă la EURO 2024.

Spania a trecut în grupe de Croația (3-0), Italia (1-0) și Albania (1-0), iar în optimile de finală a învins Georgia, scor 4-1. De cealaltă parte, Germania le-a învins în grupe pe Scoția (5-1) și Ungaria (2-0) și a remizat cu Elveția (1-1), iar în optimile de finală s-a impus în fața Danemarcei (2-0).

Pe 14 iulie, Spania a câștigat finala contra Angliei (2-1).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel