UE, standard dublu cu România. Andi Cristea: M-aș fi așteptat ca Iohannis să bată cu pumnul în masă
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Klaus Iohannis, la Bruxelles
Klaus Iohannis, la Bruxelles
Andi Cristea a vorbit la DC News despre Uniunea Europeană și standardul dublu la care unii lideri UE apelează în relația cu România.

Europarlamentarul PSD a atins subiectul „limbajului dublu” în contextul cazului Kovesi. Mai exact, unii lideri UE au solicitat, nici mai mult nici mai puțin, ca ancheta în cazul fostei șefe DNA, candidată la funcția de Procuror European, să fie oprită.

„Nu este doar un limbaj dublu, este un standard dublu. În momentul în care România va deveni un stat puternic, acesta ar trebui să fie țelul nostru, atunci aceste lucruri ar înceta”, a spus Andi Cristea pentru DC NEWS.

 

„M-aș fi așteptat ca Iohannis să bată cu pumnul în masă”

„M-aș fi așteptat de la președintele României, atunci când merge în Consiliul European, la Bruxelles, să bată cu pumnul în masă și să solicite să nu se mai ”joace” cu România. Doamna premier Viorica Dăncilă a fost în Parlamentul European și a spus foarte clar anumite lucruri. Domnul Iohannis în schimb este la schi”, a precizat Andi Cristea. 

În ceea ce privește acuzele aduse PSD-ului, conform cărora social-democrații ar promova un „discurs antieuropean”, europarlamentarul Andi Cristea este de părere că „trăim momente” în care „percepția contează mai mult decât realitatea”. 

„Știți care este paradoxul? Că este catalogat de ei antieuropean iar noi aici în țară chiar mestecăm ceea ce ne dau ei. Trăim în momente foarte delicate în care percepția contează mai mult decât realitatea factuală. Ei ne servesc niște teme iar noi le mestecăm. Ar trebui să gândim mai mult cu capul nostru”, a concluzionat Andi Cristea.

Urmărește interviul integral al europarlamentarului Andi Cristea (PSD) la DC News:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel