Data publicării:

UE ar putea introduce al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la începutul săptămânii viitoare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
UE ar putea introduce al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la începutul săptămânii viitoare / Foto: Pixabay, de Dušan Cvetanović
UE ar putea introduce al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la începutul săptămânii viitoare / Foto: Pixabay, de Dušan Cvetanović

Uniunea Europeană ar putea anunța al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la începutul săptămânii viitoare.

Cel de-al șaselea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei ar putea fi supus examinării de către țările membre la începutul săptămânii viitoare. Acesta ar putea include o interdicție parțială a importurilor de petrol, deconectarea unui număr de bănci de la SWIFT, a raportat vineri Politico.

Politico explică, citând diplomați, că „noul pachet ar putea include o anumită formă de interzicere a importurilor de petrol rusesc și ar putea afecta, de asemenea, mai multe bănci rusești prin deconectarea acestora de la sistemul internațional de plăți SWIFT”.

Potrivit publicației, măsurile împotriva importurilor de petrol pot varia în funcție de tipul de petrol și de metoda de livrare a acestuia - pe mare sau pe conducte. De asemenea, la Bruxelles se discută și posibilitatea introducerii unei perioade de tranziție pentru a oferi țărilor UE timp să se pregătească pentru orice formă de interzicere a importurilor de petrol din Rusia.

Unul dintre diplomați a spus că noul pachet este de așteptat să fie supus spre examinare luni, după care ambasadorii UE îl vor discuta timp de o săptămână și probabil îl vor putea adopta până vineri.

"Alți interlocutori sunt mai precauți: notează că nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la momentul examinării pachetului de către Comisia Europeană. Surse consideră că se poate aștepta o anumită inițiativă privind sancțiunile la începutul săptămânii viitoare", scrie Politico.

Londra, nou val de sancţiuni la adresa Rusiei. Sunt vizați 'cei cu sânge ucrainean pe mâini'

Regatul Unit a sancţionat joi conducători militari ruşi 'care au sânge ucrainean pe mâini' şi a anunţat noi interdicţii la import, în special de argint şi caviar. Aceste sancţiuni îi vizează pe 'cei cu sânge ucrainean pe mâini, inclusiv comandantul unităţii care a ocupat Bucea şi alte persoane şi companii care sprijină armata lui Putin', a postat pe Twitter ministrul britanic de externe Liz Truss.

Douăzeci şi şase de persoane sunt vizate de noile sancţiuni, inclusiv locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov supranumit 'măcelarul din Bucea' pentru implicarea în masacrul din acest oraş unde, potrivit Londrei, au fost ucise 350 de persoane şi care figurează printre crimele de război de care este acuzată Rusia şi pe care Moscova le neagă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel