UE acuză oficial Apple pentru practici antitrust ilegale în Europa
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Comisia Europeană acuză Apple de practici antitrust, în urma îngrijorărilor generate de magazinul de aplicații App Store.

Conform The Verge, Comisia a descoperit că Apple a încălcat legile concurenței din Europa cu politicile App Store, după o plângere depusă de Spotify în 2019. Mai exact, CE consideră că Apple are „o poziție dominantă pe piața distribuției de aplicații de streaming audio prin propriul magazin”.

Autoritățile europene se concentrează pe două reguli ale App Store: utilizarea obligatorie a sistemului de plăți în aplicație (din care Apple ia 30% comision) și o regulă care interzice dezvoltatorilor de aplicații să informeze utilizatorii că există alte opțiuni de achiziționare a serviciilor. Comisia consideră că cele 30 de procente cerute de Apple au dus la prețuri mai mari pentru consumatori.

Situația a fost confirmată de comisarul european Margrethe Vestager, într-o conferință de presă. Amenda se poate ridica la 10% din veniturile anuale ale Apple, ceea ce ar putea echivala cu 27 miliarde dolari. Compania ar putea fi forțată să-și schimbe și modelul de business, ceea ce ar duce la daune mult mai mari și mai de durată decât sancțiunea. Spotify s-a bucurat la auzirea veștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel