Data actualizării:
Data publicării:

UE, SANCŢIUNI pentru Ungaria privind nerespectarea statului de drept? Iohannis, răspuns FERM la întrebarea DC News

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Klaus Iohannis, la Bruxelles
Klaus Iohannis, la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns, la conferinţa de presă de marţi seara, şi unei întrebări venite din partea DC News.

"În contextul actualei crize coronavirus, la nivelul UE, Ungaria ameninţă să blocheze planul de redresare. Pe de altă parte, în urmă cu puţin timp, Parlamentul a ajuns la un acord istoric în ceea ce priveşte bugetul, unde planul este lipit, prin care se condiţionează alocările financiare de respectarea statului de drept. Iniţial Olanda a propus trecerea acestui plan prin acorduri interguvernamentale care ar fi putut lăsa Ungaria în afara planului. Care este poziţia României şi dacă împărtăşeşte România propunerea părţii olandeze", a fost întrebarea venită din partea DC News pentru preşedintele Klaus Iohannis. 

"Mai sunt paşi importanţi de făcut până când vom avea acest buget votat, aprobat. În ceea ce priveşte planul pe care spuneţi că l-ar fi propus Olanda, este doar o chestiune care s-a vehiculat în discuţii informale, nu a ajuns niciodată la dezbatere o alternativă la procedurile pe care le avem în Uniunea Europeană. Şi da, în jurul condiţionării legate de respectarea statului de drept, au fost discuţii complicate. La vremea respectivă am şi declarat, după ce ne-am înţeles în Consiliu, că au fost aceste discuţii. (...) Părerea României este că e bine să existe o condiţionare referitoare la respectarea statului de drept şi este bine să se facă repede paşi hotărâţi pentru aprobarea acestui buget", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel