Udrea: ”USL modifică Legea Urbanismului pentru a reintroduce avizarea bazată pe șpagă”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
udrea
udrea

Deputatul PDL Elena Udrea acuză USL că vrea să modifice Legea Urbanismului ”pentru a reintroduce sistemul de avizare bazat pe șpagă.”

Elena Udrea susține, într-un comunicat de presă, că ”doar șpaga pentru autorizarea unor blocuri de locuinţe de lux ori hoteluri pe zona de plajă a staţiunii Mamaia s-ar putea ridica la câteva milioane de Euro” și crede că propunerea de modificare a Articolului 32 din Legea Urbanismului aparţine, în mod real, primarului Constanţei, Radu Mazăre.

În opinia fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, modificările propuse de USL la Legea Urbanismului îi avantajează pe cei bogați, cu dare de mână, care vor putea să construiască zgârie-nori între clădiri cochete de patrimoniu sau în parcuri, și îi pune la colț pe oamenii de rând, care nu vor putea să înalțe niciun gard înainte de a ”cotiza” către consilieri.

Elena Udrea crede că ”modificarea Articolului 32 din Legea Urbanismului ar anula progresele legislative realizate în ultimii ani şi ne-ar putea întoarce la haosul imobiliar instalat imediat după revoluţie”. Aceasta a declarat că argumentul iniţiatorilor modificării legislative, care se referă la lipsa Planurilor de Urbanism General actualizate, nu se susține, din moment ce autoritățile locale știau încă din 2010 de intenția ministerului de a modifica Legea Urbanismului, în sensul interzicerii PUZ-urilor care să introducă excepții de la PUG.

”Faptul că noua conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului nu acţionează pentru a opri această adevărată crimă împotriva ordinii urbanistice conduce la ideea că interesul public a fost de mult abandonat”, susține fostul ministru. Elena Udrea declară că, la ministerul pe care l-a condus, succesorii ei dau dovadă de ”servilism maxim pe linie politică” în privința inițiativei de modificare a Legii Urbanismului, dar și în cazul Cazinoului de la Constanța sau în cazul Halei Matache. ”Noua conducere a MDRT nu are ca scop gestionarea domeniului construcţiilor şi protejarea interesului public, ci deservirea clientelei politice”, a mai adăugat deputatul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel