UDMR are secretar de stat la Educație. Ce spune Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kiraly_andras dc
kiraly_andras dc

Kiraly Andras György (UDMR) a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar numit în noul Minister al Educației Naționale.

Oficialii explică faptul că această mișcare nu se confundă cu intrarerea UDMR la guvernare. "Nu înțeleg de unde zarva asta. Domnul Kiraly a fost numit prin decizie a primul ministru și se ocupă de problemele învățământului pentru minorități. Dintotdeauna pe acel post, indiferent că era post de secretar de stat sau de subsecretar de stat, a fost o persoană de la minorități. E normal să fie așa! Că e tot domnul Kiraly asta ține de decizia premierului", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, potrivit pesurse.ro.

Deciziile de eliberare a lui Kiraly Andras György din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi, respectiv, de numire a acestuia tot ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, reorganizat în noul Guvern, au fost semnate la finele anului trecut, în aceeaşi zi, de către premierul Victor Ponta.

„Eu îmi asum responsabilitatea ca prim ministru, nu ca lider al USL, că prin anumite numiri şi decizii politice o să dau un mesaj nu de colaborare cu UDMR ci de păstrare şi de garantare a drepturilor minorităţilor”, a explicat Victor Ponta sâmbătă, potrivit NewsIn.

Kiraly a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei în februarie 2010 de către premierul Emil Boc, din postura de lider al UDMR Arad.

În vârstă de 66 de ani, Kiraly era director al Liceului "Csiky Gergely" din Arad şi fost deputat UDMR în perioada 2004-2008. El este absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

La Ministerul Educaţiei, Kiraly se ocupă de problemele învăţământului pentru minorităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel