Data actualizării:
Data publicării:

Ucrainenii s-ar fi deghizat în uniforme rusești și ar fi ocupat încă un sat din Kursk, fără să tragă un glonț

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Soldații ucraineni ar fi folosit uniforme rusești pentru a ocupa încă o localitate din regiunea Kursk.

Forțele ucrainene s-ar fi deghizat în trupe rusești și ar fi preluat controlul asupra satului Olgovka din regiunea Kursk, păcălind pe toată lumea. Militarii Kievului ar fi îmbrăcat echipamentul rușilor capturați, după care au trecut la uniformele lor și au preluat controlul așezării.

Localnicii au spus că ucrainenii s-au prezentat mai întâi în ca soldați ruși, iar apoi și-au pus banderole albastre și au ocupat întregul sat.

CITEȘTE ȘI           -          Rusia trimite trupe suplimentare în Belgorod în fața ofensivei ucrainene masive în Kursk

Trupele ucrainene au capturat cel mai mare oraș rusesc de până acum

Volodimir Zelenski spune că trupele Kievului au capturat orașul rusesc Sudzha din regiunea Kursk. Orașul este cel mai mare asupra căruia Ucraina a pretins controlul până acum, cu o populație înainte de război ce ajungea la aproximativ 5.000 de oameni.

Președintele a spus că în Sudzha a fost organizat și un birou al comandantului militar ucrainean.

Ieri, un canal de știri ucrainean a publicat un videoclip care arată că soldații au dat jos steaguri rusești dintr-o clădire administrativă din oraș, strigând „slavă Ucrainei, glorie eroilor”.

Sudzha se află la aproximativ 65 de mile sud-vest de capitala regională, orașul Kursk.

CITEȘTE ȘI              -               Atac fără precedent în Kursk al Ucrainei. Chirieac a spus dacă Putin va folosi arma nucleară, ca ripostă

Petro Poroșenko, precizări despre atacul în Kursk

Ucraina ocupă pământ la Kursk pentru a facilita eliberarea teritoriului ucrainean și pentru a opri războiul, spune fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko.

Vladimir Putin înțelege „o singură limbă și aceasta este limba forței”, a zis el pentru Sky News.

De asemenea, Poroșenko a atras atenția asupra apărării rusești, dar a refuzat să comenteze cât timp vor rămâne trupele ucrainene pe teritoriul Rusiei.

„Acesta este un pas pentru eliberarea pământurilor ucrainene. Acesta este un pas pentru a opri războiul”, a precizat Poroșenko.

„Ucraina nu are nevoie de nicio bucată mică de pământ rusesc. Vrem să păstrăm dreptul internațional, să păstrăm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.  Cu acest instrument, aceasta este doar o demonstrație că Putin înțelege o singură limbă. Și acesta este limbajul puterii”, a zis el.

Ucraina va respecta toate legile umanitare în Kursk, a mai adăugat fostul președinte.

CITEȘTE ȘI            -              Bătălia pentru Kursk. Generalul Virgil Bălăceanu a spus cum ar putea reacționa Rusia: Deranjul e destul de mare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel