Ucrainenii continuă contraofensiva în sud. Președintele Zelenski anunță recucerirea altor localități din regiunea Herson / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Președintele Volodimir Zelenski anunță continuarea contraofensivei ucrainene și recucerirea unor noi localități din regiunea Herson.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării, transmite AFP.

"Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore", a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare.

Contraofensiva ucraineană continuă, a dat asigurări preşedintele Zelenski, scrie Agerpres.

Membri ai Guvernului de la Kiev ar fi ştiut de atentatul în urma căruia a murit Daria Dughina - raport al Serviciilor Secrete SUA

Serviciile secrete americane sunt de părere că mai mulţi membri ai Guvernului de la Kiev ar fi avut cunoştinţă de atentatul din luna august de la Moscova, în urma căruia a murit Daria Dughina, fiica ideologului lui Putin, Aleksandr Dughin. 

SUA nu a luat parte la atac, nici prin oferirea de informaţii, nici prin alte modalităţi, susţin americanii. Oficiali americani au afirmat, de asemenea, că nu aveau habar de o astfel de operaţiune la acel moment şi că s-ar fi opus, dacă ar fi fost consultaţi. În plus, aceştia i-au admonestat pe oficialii de la Kiev cu privire la asasisnat. 

Informaţii despre implicarea Ucrainei în asasinatul Dariei Dughina au ajuns pe masa oficialilor guvernamentali ai SUA abia săptămâna trecută, scrie New York Times. La momentul atentatului, Ucraina a negat orice implicare în atac, iar mai mulţi oficiali de rang înalt au continuat să nege şi când au fost întrebaţi despre raportul Serviciilor Secrete americane. 

Deşi Rusia nu s-a răzbunat în vreun fel pentru acest asasinat, SUA este îngrijorată că astfel de atacuri, deşi de importanţă simbolică, au un impact mult prea scăzut pe câmpul de luptă şi că ar putea provoca Moscova să organizeze propriile atentate asupra oficialilor ucraineni de rang înalt. 

De altfel, oficialii de la Washington ar fi deranjaţi de lipsa de transparenţă a Ucrainei cu privire la armată şi la strategii, mai ales în ceea ce priveşte planurile care se desfăşoară pe pământ rusesc (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel