Ucrainenii au întocmit un nou bilanț al pierderilor suferite de ruși pe frontul din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Armata ucraineană a publicat, sâmbătă, un nou bilanţ al pierderilor suferite de ruşi pe frontul din Ucraina, de la declanşarea invaziei, pe 24 februarie 2022.

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, până acum au murit 34.700 de militari ruşi, dintre care 170 au fost ucişi de ucraineni în ultimele 24 de ore.

De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 217 avioane şi 184 de elicoptere ruseşti, potrivit sursei Rador.

Au mai fost distruse 1.511 tancuri ale armatei ruse, 3.645 de vehicule blindate, 764 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.560 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 626 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi).

Citește și...

Putin acuză Occidentul, în special SUA, de "destabilizarea producției agricole globale"

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că acțiunea militară a țării sale în Ucraina nu este responsabilă pentru criza alimentară globală, susținând că Occidentul împiedică exportul de cereale rusești.

”Piața alimentară este dezechilibrată în cel mai serios mod”, a spus Putin, adresându-se unui summit virtual ”BRICS Plus”, care a reunit liderii a 17 țări, inclusiv China, India, Brazilia și Africa de Sud, potrivit Al Jazeera.

Putin a acuzat țările occidentale, în special Statele Unite, de ”destabilizarea producției agricole globale” cu restricții privind livrarea de îngrășăminte din Rusia și Belarus și ”îngreunând” exportul de cereale de către Moscova.

”Creșterea prețurilor la produsele agricole de bază, cum ar fi cerealele, a lovit cele mai puternice țări în curs de dezvoltare, piețe în curs de dezvoltare unde pâinea și făina sunt un mijloc necesar de supraviețuire pentru majoritatea populației”, a spus Putin.

El a criticat, de asemenea, ”isteria” din jurul cerealelor care au fost prinse în porturile ucrainene de la începutul acțiunilor militare ale Rusiei, spunând că aceasta ”nu rezolvă nicio problemă pe piața globală a cerealelor”.

Zelenski: Ucraina nu este o zonă de graniţă între orci şi elfi, ci un viitor partener pentru 27 de ţări UE

Statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană este o nouă parte din istoria integrării europene a Ucrainei, care are o singură opţiune finală - apartenenţa deplină la UE - a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video comună cu şeful Parlamentului de la Kiev, Ruslan Stefanciuk, şi premierul Denis Şmihal. Zelenski a subliniat că statutul de candidat este o etapă obligatorie prin care a trecut majoritatea ţărilor pentru a adera la UE, informează RADOR.

Punct fără întoarcere. O nouă imagine

Potrivit preşedintelui, acesta este un punct fără întoarcere şi nu doar o nouă denumire sau înştiinţare, ci un nou statut şi o nouă imagine. "Astăzi, se recunoaşte că Ucraina nu este o punte, nu este o pernă între Occident şi Federaţia Rusă, nu este o zonă tampon între Europa şi Asia, nu este o sferă de influenţă, nu este o zonă gri, nu este un teritoriu de tranzit şi nici o graniţă între orci şi elfi. Ucraina este un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE" - a subliniat Volodimir Zelenski. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel