Data publicării:

Ucrainean, prins cu aproape 400.000 de dolari în rucsac în PTF Siret

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
ucrainean prins cu aproape 400.000 de dolari. FOTO: Poliția de Frontiera
ucrainean prins cu aproape 400.000 de dolari. FOTO: Poliția de Frontiera
Un bărbat de 50 de ani din Ucraina a fost prins cu aproape 400.000 de dolari în rucsac. Este al doilea caz în numai două zile, prin același punct de frontieră.

Un bărbat de 50 de ani, cetățean ucrainean, a fost depistat de polițiștii de frontieră de la PTF Siret cu o sumă uriașă de bani, aproape 390.000 de dolari pe care îi avea ascunși într-un rucsac.

Acesta este al doilea caz consecutiv de cetățean ucrainean care vine din Ucraina și care are o sumă de bani pe care nu o poate justifica după ce marți o femeie, cu dublă cetățenie, a fost depistată cu 100.000 de dolari pe care îi avea într-un rucsac. 

Citește și: 100.000 de dolari, găsiți în rucsacul unei femei care voia să intre din Ucraina pe la vama Siret

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul a susținut că acei bani îi aparțineau.

”Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, avea asupra lui un rucsac în care a declarat că mai are 400.000 de dolari, iar toată suma, împreună cu cea a femeii, este a lui.

În urma unor verificări specifice cu privire la documentele prezentate de bărbat pentru banii pe care-i deținea și a constatării faptului că există neconcordanțe între declarațiile femeii și ale bărbatului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Drept urmare, în urma inventarierii valutei din rucsacul bărbatului, s-a constatat că este vorba de 390.000 de dolari, valută care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în total, în cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră au confiscat de la ambele persoane, suma de 490.000 de dolari.

Polițiștii de frontieră fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, au transmis reprezentații Poliției de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel