Ucrainean de 19 ani, cu bolid, oprit cu focuri de armă de poliția din România. A refuzat să oprească la control și avea numere false
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
sursa foto: Facebook/Europol
sursa foto: Facebook/Europol
Un ucrainean de 19 ani a fost cu greu prins de polițiștii români, după ce acesta a refuzat să oprească la semnale. 

 Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a opri un şofer ucrainean care a refuzat să oprească la semnalul de oprire într-un control efectuat pe DN 18, aproape de localitatea Mara, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

"Azi dimineaţă ( duminică n.red.), în jurul orei 8,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă. Astfel, lucrătorii noştri au identificat în trafic, pe raza localităţii Mara, un autoturism marca Audi Q7, care rula cu viteză. Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somaţiilor, moment în care au fost executate şi cinci focuri spre pneurile maşinii", a spus Iulia Stan.

Drept urmare, s-a reuşit indisponibilizarea autoturismului, reţinerea şoferului, un cetăţean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări.

"Acţiunea este în desfăşurare, vom reveni cu mai multe detalii atunci când cercetările vor permite acest lucru", a mai adăugat reprezentantul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Sindicatul Europol: Am trecut de la contrabanda cu calul la cea cu Q7

Sindicatul Europol a transmis un mesaj după acest eveniment. Reprezentanții sindicatului au adus aminte și de imaginile virale de zilele trecute, atunci când un contrabandist se folosea de un cal pentru a transporta produsele traficate. 

"S-a trecut de la contrabanda cu calul la cea cu Audi Q7. După ce zilele trecute contrabandiștii cu țigări de la frontiera de nord a țării au fost practic ”înjosiți” că acționează rudimentar, astăzi aceștia au trecut la ”high level”. Practic au zis că fiind zi de duminică și caii trebuie să se odihnească.În această dimineață colegii noștri din cadrul Itpf Sighetu Marmației au identificat în localitatea Mara din jud. Maramureș un autoturism marca Audi Q7 ce nu a oprit la semnalele regulamentare ale acestora.Imediat, polițiștii de frontieră maramureșeni au folosit armamentul din dotare, trăgând atât focuri de avertisment în plan vertical, cât și spre pneurile mașinii. S-a reușit oprirea bolidului care era burdușit cu mai multe colete cu țigări, iar șoferul a fost reținut, acesta fiind un cetățean ucrainean în vârstă de 19 ani. Totodată, s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autovehiculului sunt false," notează și Sindicatul Europol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel