Ucraina vrea să adere cât mai repede la NATO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 feb, 11:22
Ucraina vrea să adere cât mai repede la NATO  /  Sursă foto: Pixabay
Ministrul apărării al Ucrainei promite că va face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare la NATO.

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Taran, a declarat că, în cursul acestui an, Ministerul Apărării de la Kiev va face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare a Ucrainei la NATO.

Potrivit ministrului, partenerii internaționali apreciază foarte mult realizările Ucrainei în ceea ce privește implementarea reformei în domeniul apărării. „2021 a fost declarat anul integrării euro-atlantice, anul în care vom face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare la NATO” – a subliniat Taran, citat de Rador.

Ungaria a dat de înțeles de mai multe ori că va bloca aderarea Ucrainei la NATO. Cele două țări s-au contrat de câteva ori în ultimii ani, după ce Budapesta a acuzat conducerea ucraineană că limitează constant drepturile celor aproape 150.000 de membri ai minorității maghiare, în special în domeniul educației. Conflictul bilateral a atins cote periculoase, după ce, în 2017, Ucraina a aprobat o legislație care restricționează utilizarea limbilor minorităților în școli, informează Bucpress.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro