Ucraina vrea să adere cât mai repede la NATO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ucraina vrea să adere cât mai repede la NATO  /  Sursă foto: Pixabay
Ucraina vrea să adere cât mai repede la NATO / Sursă foto: Pixabay
Ministrul apărării al Ucrainei promite că va face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare la NATO.

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Taran, a declarat că, în cursul acestui an, Ministerul Apărării de la Kiev va face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare a Ucrainei la NATO.

Potrivit ministrului, partenerii internaționali apreciază foarte mult realizările Ucrainei în ceea ce privește implementarea reformei în domeniul apărării. „2021 a fost declarat anul integrării euro-atlantice, anul în care vom face tot posibilul pentru a accelera procesul de aderare la NATO” – a subliniat Taran, citat de Rador.

Ungaria a dat de înțeles de mai multe ori că va bloca aderarea Ucrainei la NATO. Cele două țări s-au contrat de câteva ori în ultimii ani, după ce Budapesta a acuzat conducerea ucraineană că limitează constant drepturile celor aproape 150.000 de membri ai minorității maghiare, în special în domeniul educației. Conflictul bilateral a atins cote periculoase, după ce, în 2017, Ucraina a aprobat o legislație care restricționează utilizarea limbilor minorităților în școli, informează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel