Ucraina. Viktor Ianukovici promite să revină pentru a opri conflictul cu separatiștii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viktor Ianukovici
Viktor Ianukovici
În ziua în care se împlinește un an de la înlăturarea sa, fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici promite să revină în țară pentru a pune capăt conflictului cu separatiștii pro-ruși.

Ianukovici a acordat un interviu pentru postul rus de televizune Channel 1 în care și-a exprimat regretul pentru vărsarea de sânge din Estul Ucrainei.

"Niciun regim nu merită pierderile pe care Ucraina le-a suferit după evenimentele din 21-22 februarie 2014. Țara este distrusă, vedem pierderi teritoriale, victime, distrugerea unor întregi regiuni", a spus fostul președinte.

"Dacă voi avea o asemenea posibilitate, voi reveni şi voi face tot posibilul pentru îmbunătăţirea vieţii în Ucraina. Daca Dumnezeu m-a lăsat în viaţă, este poate pentru că încă este nevoie de mine. Astăzi ţara este distrusă, iar arbitrariul şi nedreptatea domnesc în Ucraina, a spus Ianukovici.

Viktor Ianukovici a fost înlăturat anul trecut de la putere și forțat să se refugieze în Rusia. Manifestațiile împotriva lui au izbucnit după ce a refuzat să semneze acordul de Asociere la UE, preferând să contracteze un împrumut de la ruși. El era acuzat de corupție și o apropierea prea mare de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel